HCL.HR

Nove glasine o japanskom Assassin’s Creed neodoljivo podsjećaju na Ghost of Tsushimu

Zoran Žalac 09.11.2023.   •   11 komentara


Novi set neslužbenih i nepotvrđenih informacija o Assassin’s Creed: Codename Red ponovno nam sugerira igru koja neodoljivo podsjeća na Ghost of Tsushimu.

Francuski Youtuber pod nadimkom j0nathan objavio je niz novih informacija o japanskom poglavlju Assassin’s Creeda. Dakako, sve neslužbeno i nepotvrđeno, ali zvuči uvjerljivo i zanimljivo.

Navodi se tako da će likovi u Assassin’s Creed: Codename Red imati kuku za penjanje. Nije to prvi put da se u AC serijalu koristi taj alat (slično smo vidjeli još u Syndicateu), no zvuči da će se kuka sada koristiti češće, po uzoru na Ghost of Tsushimu.

Među zanimljivijim glasinama spominje se mogućnost puzanja, koja bi bila novost u serijalu. Navodno će igra proširiti dosadašnju mehaniku skrivanja u grmlju tako što ćemo imati dvije vrste vegetacije – višu u kojoj će se čučati i nižu u kojoj će likovi morati ležati da ih protivnici ne primijete.

Ponovljeno je i ono što smo čuli već ranije – da će jedna od novih mehanika u stealth segmentima biti mogućnost gašenja zapaljenih baklji.

Dakako, vratit će se i protivnički kampovi – ne bi ovo bila Ubisoftova igra bez toga. Ipak, vratit će se uz dodatni zaplet. Svaki kamp imat će svog šefa, ali će igrač imati dvije opcije. Moći će ga eliminirati i ukrasti njegovu opremu, ili ga poraziti u bitci pa poštedjeti kako bi ga regrutirao kao špijuna koji će mu u kasnijim misijama davati korisne informacije.

Što se borbe tiče, spominje se da će nova mehanika biti mjerač za posebne napade. Posebne napade će se tako morati “zaraditi” korištenjem standardnih napada i izbjegavanjem protivničkih udaraca. Spominje se da će veliki fokus biti na razbijanju protivničkih blokada, a često ćemo se boriti i s protivnicima koji koriste vatrena, tj. dalekometna oružja.

Sve ovo ipak treba uzeti s određenom dozom rezerve jer je igra još u razvoju i stvari se mogu promijeniti. Assassin’s Creed: Codename Red još uvijek nije službeno prezentiran javnosti i još nema naznaka kad bi ta igra mogla biti lansirana.

Komentari (11)

  • Cros80

    09.11.2023 - 15:04

    Kakav Ghost of Tsushimu? Recite Tenchu

  • Nemanjazzz

    09.11.2023 - 15:23

    Kad je pre 5-6 godina narod trazio AC u japanu nista od toga. Kad izaso GoT vidli da dobro prosla igra pa ajde i mi da pravimo. I inace Lezanje u niskoj travi i cucanje u malo visoj je bas dubokoumna mehanika. Meni ta vegetacija bas pokvarila stealth segmente. Umesto po krovovima krijemo se u travi

    • DjokaBA

      @Nemanjazzz, 10.11.2023 - 08:39

      Pa kad prave prazne otvorene svetove, moraju nekako da ubace “kao stealth” i kao da je ovo Assassins Creed. Nema gde drugde osim u travi da se krije.. kad nema niceg okolo.

  • Pteri Deri

    09.11.2023 - 15:49

    “ Među zanimljivijim glasinama spominje se mogućnost puzanja, koja bi bila novost u serijalu. Navodno će igra proširiti dosadašnju mehaniku skrivanja u grmlju tako što ćemo imati dvije vrste vegetacije – višu u kojoj će se čučati i nižu u kojoj će likovi morati ležati da ih protivnici ne primijete.” – Čitam peti put i ne mogu procijeniti jel sarkazam ili ne.. S jedne strane imaš Rockstar koji je sa RDR2 u 2018 uveo hrpu mehanika i detalja nikad prije videnima u gamingu.. i onda imaš ove klaunove koji se pet godina kasnije hvale time što su ubacili dužu travu i mogućnost puzanja

    • Nemanjazzz

      @Pteri Deri, 09.11.2023 - 16:51

      Rockstar je ono sto je bio mercedes pre 20 godina. To sto vidis u njihovim igrama videces za 10ak godina u svim ostalim

    • Daky_13

      @Pteri Deri, 10.11.2023 - 11:10

      Velika je to muka napraviti da lik puzi😀

  • Darac83

    09.11.2023 - 15:58

    Tko je iznenađen? 😂

  • Iceman73

    09.11.2023 - 16:24

    Može…čim više mehanika i sličnosti na Ghost of Tsushimu,i ja prezadovoljan!

  • SanKa

    09.11.2023 - 16:39

    pa zvuci obecavajuce ajd, ako bude sve kao sto su rekli, drzim fige da valja

  • moordrak

    09.11.2023 - 19:19

    Dalekometna oružja? Sve dok mogu zalijepit kome kakav šuriken u čelo, ja zadovoljan! Samo da ne bude napikavanja bodežom sa 555 metra udaljenosti. Ispadne k’o da imaš snajper ne komad metala bačenog iz ruke…

  • DjokaBA

    10.11.2023 - 08:40

    A na koju tipku je ‘ulti’ ? Kakve specijalne moci, sta je ovo..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?