HCL.HR

Nove igre: Ovog tjedna YOU DIED

Zoran Žalac 21.02.2022.   •   5 komentara


Prilično ispunjen tjedan u svijetu videoigara napokon nam donosi izlazak Elden Ringa, novu ekspanziju za Destiny 2, kao i povratak racing serijala GRID.

Destiny 2: The Witch Queen

22. 02. 2022. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Bungie je prošlog mjeseca skrenuo pozornost na Destiny zahvaljujući tome što ih je Sony kupio za 3,6 milijardi dolara. Ovoga tjedna Destiny 2 će ponovno skrenuti pozornost na sebe zahvaljujući novoj ekspanziji The Witch Queen. Destinacija će nam biti Throne World, močvarni svijet inspiriran serijom True Detective.

Naslovna kraljica vještica bit će Savathûn, sestra negativca iz spomenute ekspanzije The Taken King. Očekujte hrpu novih sadržaja – oružja, raidove, neprijatelje i sve drugo što ide s jednom velikom ekspanzijom.

 

 

SCP: Pandemic

22. 02. 2022. PC

Osiguraj, zaustavi i zaštiti – to su temeljni zadaci odbjeglog tima koji se bori protiv totalnog istrebljenja ljudske vrste kroz program Psi-Z. U taktičkom gameplayu provirivat ćemo iza uglova, razbijati vrata i sl. Developeri navode kako ćemo u SCP: Pandemicu doživjeti važnost pozicijskog komuniciranja, dinamične glazbe i napetog ugođaja.

Igra sada stiže u early access fazu razvoja s osnovnim PvP modom i nedovršenom kampanjom. U razvoju bi trebala biti još dosta vremena – barem još tri godine.

Martha is Dead

24. 02. 2022. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Psihološki je triler kojemu Drugi svjetski rat čini pozadinu priče. Ova avantura iz prvog lica odvija u Italiji tijekom 1944. godine i prati Giuliju, kćer njemačkog vojnika koja svjedoči umorstvu svoje sestre bliznakinje, nesretne Marthe iz samog naslova.

Giulia se u potrazi za ubojicom svoje sestre paralelno uči nositi s gubitkom dok joj praznovjerja talijanskog folklora sugeriraju da njezina sestra nije bila obična žrtva nečije brutalnosti.

Elden Ring

25. 02. 2022. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Elden Ring, ooo Elden Ring – napokon. Zemlja Lands Between otišla je u rasulo nakon svađe oko nekog prstena. Igrač zato mora skupiti rune koje su razbacane po širokom svijetu i vratiti zemlju u balans. A to u slučaju igara From Softwarea znači umrijeti stotinu puta i tvrdoglavo se vratiti da bi istrijebili zmajeve, čudovišta i ostale kreature.

Utjeha je jedino u tome što sve to nećemo raditi pješke, nego će u Elden Ringu biti i jahanja, pa čak i borbe na konju. Prvi put u From Softwareovoj igri imat ćemo čak i mapu za orijentiranje, što ne znači da ćemo biti išta manje izgubljeni.

GRID Legends

25. 02. 2022. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Vozački serijal GRID prebacuje se na viši stupanj prijenosa, i to doslovno jer donosi utrkivanje s kamionima, prvi put u svom serijalu. No glavni novitet neće biti ni kamioni ni električna vozila, nego kampanja s pričom zvana Driven to Glory. Priča će u Grid Legendsu biti prezentirana kroz snimke stvarnih glumaca u virtualnom okruženju, slično kako je snimana serija Mandalorian.

Osim kampanje u kojoj ćemo obići cijeli svijet i ponovno se sukobiti s protivničkim timom Ravenwest, novost će biti i pojednostavljeno spajanje u mutliplayer utrke, bez lobbyja i u svega nekoliko koraka.

Ostale igre koje izlaze:

22. 02. Monark (PC, PS5, PS4, NS)
23. 02. Final Fantasy 6 Pixel Remaster (PC, iOS, Android)
24. 02. Assetto Corsa Competizione (PS5, XS)
25. 02. Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream (PC, PS4, NS)

Označeno sa:

Komentari (5)

  • ILoveGaming

    21.02.2022 - 11:16

    Monark će se puno igrati, jedva čekam. Ostale igre su Final Fantasy 6 Pixel Remaster i Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream. Naravno to su igre koje me zanimaju a sada kad ću ih igrati to neznam.

  • StargateFan

    21.02.2022 - 11:30

    Bome nije loš tjedan

  • folkmb

    21.02.2022 - 11:30

    Martha is Dead tople preporuke ljubiteljima psiholoskih horora..nesta na temu The Suicide of Rachel Foster…

  • SanKa

    21.02.2022 - 12:21

    ne mogu vjerovat da neki renomirani studio nije preuzeo izradu SCP. jedan od boljih loreova i zajednica ,dušu dalo za izvrsnu seriju i igru

  • lepiakadodo

    21.02.2022 - 23:08

    ACC za mene

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?