HCL.HR

Nove igre: Ovog tjedna znamo kung-fu

Zoran Žalac 07.02.2022.   •   4 komentara


Dva izvrsna indie hita obilježit će ovaj tjedan u svijetu videoigara, a Xbox dobiva jednu od rijetkih ekskluziva u pravom smislu te riječi.

Sifu

08. 02. 2022. PC, PS5, PS4

Sifu je borilačka igra u kojoj postajemo majstor kung fua i s preko 150 različitih poteza udaramo protivnike na svom putu. Zvuči jako jednostavno, ali Sifu ima zaplet koji malo komplicira stvari.

Igra se mijenja svaki put kad glavni lik umre jer igrač nakon svakog oživljavanja nanosi sve više štete, ali ima sve manje energije. Lik isto tako postaje sve stariji nakon svakog oživljavanja, što znači da postoji konačni Game Over kojeg će trebati izbjeći.

OlliOlli World

08. 02. 2022. PC, PS5, PS4, XS, XBO, NS

Dosadašnje igre iz skejterskog serijala OlliOlli bile su dvodimenzionalne izvedbe. Slijedi velika promjena jer OlliOlli World prelazi u 3D okruženje, s novim, rukom crtanim stilom i toplim tonovima. Doduše, sam gameplay bit će u 2.5D izvedbi, što i nije loše jer ćemo se tako lakše fokusirati na nizanje trikova.

Samo skejtanje ovog bi puta trebalo biti manje zahtjevno nego u prve dvije igre, ali će i dalje tražiti brze reflekse i spretne prste.

Diplomacy is Not an Option

09. 02. 2022. PC

Trebali smo Diplomacy is Not an Option igrati još prošlog mjeseca, no tome se ispriječila manja odgoda. Ako ste ikad igrali legendarni Stronghold, onda će vam ova igra zvučati poznato sa svojom izgradnjom kraljevstva, prehranjivanja gladnih usta i velikim bitkama. Samo će to ovdje biti začinjeno low-poly stilom grafike i daškom magije.

Baš kao što sam naziv igre kaže, diplomacija nije opcija pa nas čekaju ogromne bitke s desetak tisuća jedinica na terenu. A prije samih bitaka vojnike ćemo morati opskrbiti hektolitrima piva kako bi bili sretni i motivirani za udaranje protivnika.

Blood West

10. 02. 2022. PC

Evo nečega što ne viđamo baš svaki dan. Pucačina iz prvog lica s RPG elementima i horor ugođajem, smještena na Divlji Zapad. Blood West ovoga tjedna ulazi u early access, donosi low-res stil grafike tegameplay fokusiran na napade iz zasjede.

Igra je u razvoju još od 2019. godine i u early accessu će se zadržati još 6-8 mjeseci. U trenutnoj verziji moći će se zaigrati prvi od tri planirana scenarija, s mogućnošću slobodnog lutanja otvorenim svijetom, kao nekoć u S.T.A.L.K.E.R. igrama.

CrossfireX

02. 02. 2022. Xbox Series, Xbox One

Dobro poznata franšiza Crossfire dobro je poznata samo Kinezima. Mi ćemo se s njom upoznati dolaskom CrossfireaX na Xbox konzole. “Kineski Kanter”, kako mu tepaju, imat će single-player kampanju koju su režirali tvorci Maxa Paynea. Jasna je stvar da u toj kampanji ima napucavanja u bullet timeu, tj. usporenom vremenu, a druga atrakcija bit će prezentacija u Northlight engineu koji je korišten u hit igri Control.

Začudo, neće odmah biti dostupno u sklopu Xbox Game Passa, ali ako ste sumnjičavi u kvalitetu igre najbolje se strpite  – doći će i ovo na pretplatu.

 

Lost Ark

11. 02. 2022. PC

Još jedna azijska uzdanica. Lost Ark je u Južnoj Koreji dostupan još od 2018. godine, a sada stiže i na naše prostore. Žanrovski pripada netipičnoj MMOARPG kategoriji, što znači da je miks izometrijske akcije nalik onoj u Diablu, s MMO elementima i opcionalnim PvP mehanikama.

U Aziji je Lost Ark već prikupio tri milijuna igrača koji su zadovoljni gameplayem, ali i ekstravagantnim izgledima likova, pogotovo onih ženskih. Nadamo se samo da nas od svijeta Arkesije neće odbiti tradicionalni korejski grind.

Ostale igre:

07. 02. Gordon Streaman 2 (PC)
08. 02. Model Builder (PC)
10. 02. Edge of Eternity (PS4, XBO)
10. 02. Inua – A Story in Ice and Time (PC)
10. 02. Kingdom Hearts Integrum Masterpiece – Cloud (NS)
11. 02. Die After Sunset (PC)

 

Označeno sa:

Komentari (4)

  • lepiakadodo

    07.02.2022 - 12:32

    Ma sifu je igretina samo takva. Evo na IGNu ima dobar review, zaista se potrudio recenzent. Igra ima ono nesto da te tjera ka usavrsavanju samog igraca i zadovoljstva nakon postignuca istog. Jedva cekam sutra da ju zaigram.

    • vanzemljaxe

      @lepiakadodo, 07.02.2022 - 19:22

      I sta kazes , jel jos ziv kontroler

  • Iceman73

    07.02.2022 - 14:24

    Nikaj posebno zanimljivoga…

  • Deratizat0R

    08.02.2022 - 07:41

    Sifu me stilom neodoljivo podsjeća na Mirror’s edge.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?