HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna čistimo London od mafije i osvajamo zemlje s Konanom

Zoran Žalac 27.05.2019.   •   8 komentara


U narednih tjedan dana igrači će na PC-u i konzolama istraživati psihu jednog glumca, čistiti London od mafije, obilaziti norveške fjordove te nepoznata svemirska prostranstva.

Layers of Fear 2

Svijet je pozornica na kojoj smo svi glumci, no neki od nas glume intenzivnije od drugih i to sa sobom povlači određene posljedice. Mračnu stranu umjetnosti glume doznat ćemo u Layers of Fearu 2, nastavku walking-horror-simulatora koji će nas provesti kroz mračnu psihu jednog glumca na putovanju brodom usred oceana. Naš recenzent nije ostao oduševljen ovim horor naslovom, ali je poručio da bi vam jezive lutke mogle unijeti strah u kosti ako je to ono čega se plašite.

Igra izlazi 28. 5. ekskluzivno za PC.

Blood & Truth

Već jako dugo nismo imali igru u kojoj bismo se osjećali kao nekakav James Bond, a Playstation VR ekskluziva zvana Blood & Truth mogla bi nam dostaviti upravo to. U ovoj ćemo pucačini dobiti ulogu Ryana Marksa, vojnika elitne specijalne postrojbe i čovjeka kojemu mafija napadne obitelj. Misija je jasna kao dan – moramo poharati londonske klubove, počistiti mafiju i spasiti obitelj bez nepotrebnih pitanja. Jer krv nije voda, ali istina je voda duboka… ili tako nešto.

Igra izlazi 29. 5. ekskluzivno za PlayStation VR.

Conan Unconquered

Konan, taj pustolov, zadnjih je godina bio orijentiran na akciju i preživljavanje, a sada će to dvoje spojiti u žanru strateških igara. Ovaj RTS osim sakupljanja resursa i građenja donosi i neke elemente preživljavanja, odnosno obrane baze, a sve je to dodatno začinio mogućnošću igranja u dvoje. Na bojišnici ćemo osim običnih prašinara imati i heroje s posebnim vještinama, no isto se to odnosi i na neprijatelje.

Igra izlazi 29. 5. ekskluzivno za PC.

Draugen

Sredinom tjedna vraćamo se u 1923. godinu kada ćemo istraživati ruralnu Norvešku kao Edward Charles Harden, čovjek u potrazi za svojom nestalom sestrom. Uz sebe ćemo imati i pomoćnicu Lissie koja će nam u maniri BioShock Infinitea proširiti doživljaj priče o tajnovitoj sili koja se gnijezdi između fjordova i norveških planina. Radi se ovdje o avanturi iz prvog lica te single-player naslovu koji će prvo biti igriv na PC-u, a kasnije će postati dostupan i na konzolama.

Igra izlazi 29. 5. za PC.

Void Bastards

Kad već spominjemo BioShock, evo igre koja nam dolazi od bivših tvoraca tog serijala. Void Bastards stavlja nas u ulogu zatvorenika u svemirskom brodu koji se nađe onesposobljen u neprijateljskom teritoriju znanom kao Sargasso maglica. Nakon što odaberete lika, cilj će vam biti preuzeti brod te zajedno s ostalim zatvorenicima, posadom i putnicima pronaći izlaz iz svemirske maglice. Na tom putu pronalazit će senova oružja, otključavati nove sposobnosti te se suočiti s brojnim opasnostima koje vas trajno mogu usmrtiti u kojem slučaju krećete ispočetka s novim likom.
Igra izlazi 29. 5. za PC i Xbox One.

Outer Wilds

Outer Wilds je na prvi pogled igra koja inspiraciju vuče iz No Man’s Skyja. Međutim, na drugi pogled radi se tek o tematski sličnom naslovi koji za igrača ipak priprema režirano iskustvo ručno dizajniranih planeta. Oni su puni drevnih misterija i nisko-poligonalnog šarma, a po njima ćemo se kretati i pješke i pomoću svemirskih letjelica. Igra će se u redovnoj prodaji prodavati za 20,99 eura, a do 10. 6. možete ju nabaviti i u pola cijene uz Epic Mega Sale.
Igra izlazi 30. 5. ekskluzivno za PC (Epic Games Store).

Trover Saves the Universe

Trover Saves the Universe je igra koja nam dolazi od sukreatora popularne serije Rick and Morty. Premisa je bedasta – luđak zvan Glorkon oteo vam je pse i od njih crpi snagu kojom planira uništiti svemir. U tandemu s ljubičastim čudovištem koje se zove Trover, vi idete u spašavanje univerzuma. S tim da se Troveru univerzum baš i ne spašava, a vas ne može smisliti. Kombinacija je to s obiljem humora, jer kako igra kaže – možete vi kontrolirati Trovera, ali ne i njegova usta. Igra će se prvo pojaviti kao naslov za PlayStation VR, a početkom šestog mjeseca stiže i na PC.

Igra izlazi 31. 5. za PlayStation VR.

Označeno sa:

Komentari (8)

  • Agent

    27.05.2019 - 18:43

    Šta posebno morate naglasiti kad je na EG?

    • Igor Belan

      @Agent, 27.05.2019 - 19:31

      Ipak se već godinama podrazumjeva da PC igre dolaze na Steam, pa sad kad je drugačija situacija – da nema zabune spomenut ćemo ponekad i koje igre su dostupne samo na Epic Gamesu.

  • Muflon

    27.05.2019 - 20:35

    Ovaj Conan podsjeca na Age of Mythology, moglo bi biti zanimljivo, pogotovo zbog toga što je klasični RTS mrtav već nekih 10+ godina.

  • Stjepan Fikter

    27.05.2019 - 21:13

    Vrlo dobar tjedan, ako ne i odličan.

    • PsiHoGujaR

      @Stjepan Fikter, 28.05.2019 - 00:43

      ????????

    • Igor Belan

      @PsiHoGujaR, 28.05.2019 - 11:32

      Što je smiješno? :/

    • SonOfZeus

      @Igor Belan, 28.05.2019 - 13:49

      Covjek ne shvaca da je ovaj tjedan igracki snazniji od mnogih mjeseci ako ne i godina. Hejters gona hejt!

    • SanKa

      @PsiHoGujaR, 29.05.2019 - 11:41

      fali ti još 4-5 takvih, nisi pretjerao dovoljno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?