HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna letimo na Mjesec i borimo se protiv vojske dronova

Zoran Žalac 30.09.2019.   •   9 komentara


Početak desetog mjeseca donosi nam novo poglavlje svemirske opere u Destinyju 2 te povratak Ubisoftovog Ghost Recon serijala.

Cube World

30. 9. 2019. PC

Minecraft je u ovom desetljeću narastao do statusa jedne od najpopularnijih igara svih vremena. U njegovoj sjeni ostao je naslov zvan Cube World, koji je najavljen još 2011. godine te mu se u međuvremenu izgubio svaki trag. No, Cube World je ipak uskrsnuo te danas dobiva svoju punu verziju. Ne znamo je li prekasno za nju, ali doznat ćemo.

Usporedbe s Minecraftom su neizbježne zbog grafičkog stila, ali tehnički gledano tu se radi o dva skroz različita pristupa – dok Minecraft koristi poligone u rendriranju, Cube World koristi voxele. S druge strane, gameplay ovdje nije fokusiran na izgradnju već je sličniji onome iz Zelda igara utoliko što odabirete svoju klasu, istražujete svijet (i tamnice) te sakupljate resurse za crafting opreme i potrepština.

Destiny 2: Shadowkeep / New Light

1. 10. 2019. PC, PlayStation 4, Xbox One

Destiny 2 prelazi na free-to-play model od desetog mjeseca i moći će se besplatno igrati na svim platformama. U takozvanoj New Light verziji dolazi poprilična količina sadržaja, uključujući čitavu kampanju, raidove, strikeove i sve dodatke lansirane do jeseni 2018.

Oni koji se Destinyju 2 planiraju vratiti, vjerojatno će to učiniti zbog nove ekspanzije zvane Shadowkeep koja se plaća. Shadowkeep nas odvodi na Mjesec, prvi put nakon originalnog Destinyja, a ondje ćemo se boriti protiv “noćnih mora”. Očekuje nas puna kampanja, dvije nove PvE Strike misije te dvije mape za PvP Crucible.

Velike promijene dolaze u sustav oklopa uz tzv. Armor 2.0 s kojim će biti više modificiranja i raznovrsnosti u korištenju oklopa. Vraćaju se također i artefakti iz Taken King ekspanzije, a uvode se i novi finishing potezi kojim se neprijatelji mogu dokrajčiti za određene bonuse.

ReadySet Heroes

1. 10. 2019. PC, PlayStation 4

ReadySet Heroes je spaja dungeon crawler podžanr sa multiplayer makljažom u areni. Do četvero igrača utrkuje se kroz istu tamnicu, skupljajući što snažniju opremu, a kad jedan od njih dođe do kraja tamnice aktivira se završni obračun u areni. Igrat će se ili samostalno ili ekipno, s dva tima po dva igrača. Multiplayer će se izvoditi u mrežnom izdanju ili lokalno u split-screenu za četvero igrača.

Neo Cab

3. 10. 2019. PC, Switch

Neo Cab je futuristička avantura s nesvakidašnjom pričom. Igrač preuzima ulogu Line, zadnje vozačice ljudskog roda u gradu Los Ojos. Njezini prijatelji su nestali, a ona nastoji uhvatiti njihov trag vozeći važne i sumjnjive face u svom taksiju. Igrač pri tome mora balansirati između emocionalnog stanja vozačice i njezine reputacije – mora zadržati dobru ocjenu da bi imao stalne klijente, ali istovremeno mora izvući istinu iz njih.

Ghost Recon Breakpoint

4. 10. 2019. PC, PlayStation 4, Xbox One

Ghost Recon Breakpoint mogli ste zaigrati proteklog vikenda u otvorenoj beti, a vjerujemo da su svi zainteresirani igrači to i učinili. Onima koji to nisu napravili možemo reći kako s Ubisoftom zapravo nema nekih nepoznanica. Očekujte ogroman svijet, dosta površnu priču s zabavnu dozu taktiziranja dok igrate u provjerenoj ekipi. Sudeći po onome što smo vidjeli, Breakpoint neće ići znatno dalje od formule koju je već predstavio Wildlands već će ju samo nadograditi nekim novim mogućnostima, poput valjanja u blatu.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • blacklist0907

    30.09.2019 - 12:51

    Preskace se deseti mjesec u sirokom luku… Ni blizu broketobera

  • SanKa

    30.09.2019 - 13:05

    s obzirom da sam preorderao death stranding, ne smijem nista za 10. mj 😀

  • J. Morrison

    30.09.2019 - 13:25

    Breakpoint lagano

  • elsan

    30.09.2019 - 14:45

    Da li vrijedi još ono za uplay+ 1 euro 1 mjesec? Znam da je bilo za 9-ti mjesec, ali me zanima da li to vrijedi i u 10-om mjesecu? Uzeo bih radi ghost recon.

    • SeaNN

      @elsan, 30.09.2019 - 14:54

      Nevjerujem mislim da je to bio promo nekakav, mozda sam u krivu.

    • Raba

      @elsan, 30.09.2019 - 15:02

      Vrijedi još danas pa ako želiš moraš požuriti 🙂

  • elsan

    30.09.2019 - 16:04

    Hvala Raba i seann, sad kad dođem kući odmah uplatiti pa da barem mjesec dana igram ghost recon:) A, usput malo i division 2 probati. Lp

    • phoda2

      @elsan, 30.09.2019 - 17:17

      sa 1.10 ti prestaje ta promo akcija od 1eur, tako da ako danas i uplatiš po cjeni od 1eur moći ćeš igrati damo do kraja danasnjeg dana, a već od sljedećeg mjeseca usluga košta 15eur mjesečno

    • elsan

      @phoda2, 01.10.2019 - 07:19

      Phoda2, gledao sam i ja kasnije. Hvala na korisnoj informaciji.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?