HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna opet živimo zadnju fantaziju

Zoran Žalac 06.04.2020.   •   6 komentara


Ovoga tjedna izlazi još jedna prerada kultne igre iz ere prvog PlayStationa, ali i jedna vrlo čudna japanska igra o preživljavanju potresa.

Disaster Report 4: Summer Memories

07. 04. 2020. PC, PlayStation 4, Switch

Nikome na ovome području trenutno nije do igre koja se odvija nakon razornog potresa, no eto, četvrti Disaster Report stiže ovoga utorka na zapadno tržište. Igra je inicijalno trebala izaći 2011. godine za PS3 konzolu, ali je odgođena zbog tadašnjeg potresa u Japanu. Sada po prvi put dolazi na PC i Nintendovu konzolu, uz verziju za PS4.

Cilj je u igri pobjeći iz ruševina grada. Pri tome se nikako ne smijete previše zaprljati jer kad je lik prljav onda mu se povećava razina stresa. Jer kao, u gradu koji se raspada glavni uzrok stresa je to što bi se mogao zaprljati… Ah, ti Japanci.

Final Fantasy 7 Remake

10. 04. 2020. PS4

Napokon nam stiže vjerojatno najiščekivanija i najtraženija prerada svih vremena – Final Fantasy 7 Remake. Nakon 23 godine opet ćemo postati plavokosi plaćenik Cloud Strife koji ima mač veći od života. Borit ćemo se protiv sumnjive megakorporacije Shinra jer se najzgodnije cure u gradu Midgaru protive njihovim tvornicama koje crpe životnu energiju samog planeta.

Moderni Final Fantasy 7 izgleda fantastično, u gameplayju je daleko dinamičniji od originala, ali će se držati tradicije pa ćemo i dalje imati čudnu magiju, poput prizivanja pilića zvanog Chocobo. Igra prvo stiže na PlayStation 4 konzolu, a iduće će se godine pojaviti na PC-u i Xboxu.

Ostale igre koje izlaze tijekom tjedna:

07. 04. Bellow (PS4)
07. 04. Pattern (PC)

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • mili1985

    06.04.2020 - 08:35

    Šta nije da se imena pilića izgovara Čokobo!?

    • Lazy

      @mili1985, 06.04.2020 - 08:37

      Hahaha, upravo to pomislih, ne vjerujem…zivio.

  • Lazy

    06.04.2020 - 08:40

    Ma ovo ću kupit na svim platformama koje imam, nooot, al bih mogao, ak ispadne dobro kak najavljuju…uf jedva čekam, a nemam je gdje ugurati u rasporedu igranja, a budemo se snašli već.

  • funky0308

    06.04.2020 - 09:40

    Ovo s potresom je katastrofa u svakom smislu te rijeci haha… Komadi koji padaju sa zgrade izgledaju kao da i jesu radjeni za PS3. Inace me ne pate ideje u igrama, to su igre i tu je sve dozvoljeno ali ovo je bas lose i glupo (ideja i izgled, ne zna nitko za sada kakav ce gameplay biti. O prljanju i razini stresa bolje ni ne poceti govoriti haha… Nisam ni neki veliki fan FFa ali siguran sam da je igra bila odlicna kada je izasao original, a vjerujem da je remake jos bolji samo eto, nikada mi FF nije sjeo i mislim da necu ni ovo igrati. Kupio jucer Omertu za neku sicu na Steamu i cijeli dan sam preoveo uz tu igru. Preporuka ako netko ne zna sto bi igrao, a voli RTS / RPG igre. Nastavljam od danas (konacno sam od danas na godisnjem…jeeeeej) i sa Controlom. Gotovo da sam otpisao tu igru i sinoc je nakon updatea (Foundation update) upalim i probam i sada konacno radi kako treba. Uz DLSS smo konacno dobili igru koja se vrti kako treba. Sada u 1440p dobijem 70 do cak 80 FPSa (u max detaljima i pri 1440p rezoluciji – upscale sa DLSSom). Ocajno mi je radila igra u pocetku (ni sada mi kada iskljucim DLSS, ne ide preko 40, max 50 FPSa i to uz medium/high detalje). Odlican posao je Nvidia napravila s DLSSom, ogromna razlika u frame rateau, a ne vidim nikakvu razliku u renderiranju i kvaliteti slike (vidi se recimo na slikama u predvorju biroa, sike na zidu budu zrnate i pixelizirane dok se ne fokusiram na njih – gotovo neprimjetna stvar ali sve ostalo izgleda i radi odlicno).. ukratko i Control Foundation je svakako preporuka, radi se o stvarno jako dobroj igri pogotovo za fanove Max Payina, Alan Wakea i sl igara.

  • Pat0

    07.04.2020 - 00:04

    Wow.. Tvoj opis svega ovoga me tjera da zapravo zaigram tu igricu…

  • chocobo_047

    07.04.2020 - 07:47

    Baš super, još jedna igara koju neću moći nabaviti duže vrijeme zbog virusa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?