HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna pokazujemo vještinu mačevanja

Zoran Žalac 15.02.2021.   •   6 komentara


Ovoga tjedna najviše će se naigrati igrači na PC-u kojima stiže nekoliko zanimljivih indie igara – prvenstveno u sklopu early access programa.

Hellish Quart

16. 02. 2021. PC

Sjećate li se nekadašnjeg serijala pod nazivom Bushido Blade? Ovoga tjedna stiže nam nešto slično. Hellish Quart je igra mačevanja koja je zamišljena kao realistična simulacija duela. Uvelike se oslanja na fizikalnost borbe i svi su napadi snimljeni prema pokretima osoba koje se inače bave mačevanjem. Smještena je u povijesno okruženje 17. stoljeća pa će suprotstaviti stvarne “klase” tog razdoblja kao što su poljski husari, francuski mušketiri, turski janjičari i Zaporoški kozaci, od kojih svi imaju svoje specifične oštrice.

Hellish Quart će imati single-player kampanju, arkadni mod i lokalni multiplayer. Pojavit će se na PC platformi u early accessu, a ako vas zanima kakav osjećaj mačevanja donosi – možete isprobati demo verziju koja je već dostupna na Steamu.

30XX

17. 02. 2021. PC

Tisuću virtualnih godina nakon igre 20XX stiže nam 30XX – još jedna arkadna poslastica za ljubitelje akcijskih platformera u stilu Mega Man serijala. Igrat će se s dva lika – Aceom i Ninom, s mogućnošću kooperativnog skakutanja i napucavanja, online ili lokalno. Leveli u igri bit će proceduralno generirani, a postojat će i editor s kojim će igrači moći sami stvarati svoje razine.

30XX za sada stiže na PC platformu kroz early access, a u razvoju bi trebao biti otprilike godinu dana.

Shattered: Tale of the Forgotten King

17. 02. 2021. PC

U Shatteredu igrač kontrolira Wanderera, nijemog i amnenezičnog protagonista (ne onoga iz Shadow of the Colossusa) koji se budi u limbu raspalog i uništenog svijeta. Glavna mu je zadaća pronaći drevnog kralja stvoritelja, jedinog koji mu može vratiti ime i glas. Na putu igrač susreće raznovrsne likove koji postaju vodiči kroz svijet u ruševinama, razotkrivajući što je pogodilo njegovu civilizaciju.

Ovaj akcijski RPG dostupan je na Steamu još od 2019. no sada izlazi u punoj verziji.

Speed Limit

17. 02. 2021. PC, PlayStation 4

Evo nam i prve domaće igre koja izlazi 2021. godine. Speed Limit je arkadna igra u kojoj nema stajanja – brza i zarazna. Počinjete potjerom u vlaku, no brzo se akcija seli na autocestu a potom i u zrak. Jedna je to od onih igara u kojoj se na akciju privikavate umiranjem, a do kraja dolaze samo uporni.

Osim glavne kampanje, Speed Limit će imati i svoj mod beskrajne akcije, za mazohiste i one koji se tako osjećaju.

The Shore

19. 02. 2021. PC

The Shore je avantura temeljena na temi kozmičkog horora, a fokus je igre na rješavanju misterije nepoznatih pojava iz lovecraftovskog svijeta. Preuzet ćemo ulogu oca koji se bori da bi spasio život svoje kćeri, a u sklopu te borbe preispitivat ćemo njegovo duševno zdravlje.

Developeri obećavaju gameplay napete atmosfere, zanimljivog okruženja i naracije, rješavanje zagonetki te čvrste horor elemente.

 

Ostale igre koje izlaze:

17. 02. Nebuchadnezzar (PC)
18. 02.Ronin: Two Souls (PC)

Označeno sa:

Komentari (6)

  • Apocalypse4987

    15.02.2021 - 09:24

    Shore je dosta kratka igra, pogleda sam cili gameplay na YT, al tako je dobro napravljena. Jedva sam uspija zaspat tu noć

  • XLBanana

    15.02.2021 - 09:34

    Ništa preterano zanimljivo što se mene tiče.

  • kebbab

    15.02.2021 - 10:12

    Ovaj Speed Limit moram zaigrati.

  • razer1234559

    15.02.2021 - 10:55

    Shattered: Tale of the Forgotten King vrijedi probati mada mi ne djeluje kao neka ekstra igra ali ipak se radi o akcijskom RPG-u tako da bi mi se mogla svidjeti kada sam ja u pitanju jer ne postoji RPG koji mi se nije svidio.

  • nemessis

    15.02.2021 - 11:02

    Jedino shore izgleda nesto ostalo meh….

  • Bronson

    15.02.2021 - 17:53

    Mene bas zanima da li su nasli neku dobru gameplay formulu za Hellish Quart, odavno nije bila takva neka igra ali iskreno po videu izgleda traljavo..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?