HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna vozimo kamione i vraćamo se u 1993. godinu

Zoran Žalac 16.09.2019.   •   5 komentara


U tekućem gamerskom tjednu pred nama će se naći mješavina japanskih i američkih igara raznovrsnih tematika.

AI: The Somnium Files

17. 9. 2019. PC, PlayStation 4, Switch

Detektivske priče u kombinaciji s znanstveno fantastičnim zapletom dosta su česte ovih dana. Nedavno smo tako imali Astral Chain, sa sada nam iz Japana dolazi AI: The Somnium Files. Radi se tu o avanturi u kojoj usred Tokija istražujemo serijska ubojstva tako da ulazimo u sjećanja svjedoka te iz njih izvlačimo potrebne informacije rješavajući mentalne blokade.

Overland

19. 9. 2019. PC, PS4, XBO, Switch

Postoji nešto vrlo privlačno u vožnji automobila po pustopoljini i preživljavanju iz dana u dan, a upravo na toj ideji počiva Overland. Ipak, ovdje je vožnja zapravo sporedna stvar je je ovo taktička igra u kojoj akciju vidimo kroz stanice, odnosno točke na kojima stajemo tražeći resurse: hranu, lijekove, oružja i gorivo.

Truck Driver

19. 9. 2019. PlayStation 4, Xbox One

Konzolaškim će mukama napokon doći kraj jer ćemo uskoro i na PlayStationu i na Xboxu imati simulaciju vožnje kamiona. Nažalost, Truck Driver neće biti Euro Truck Simulator 2, odnosno igra na toj razini simulacije. Neće se voziti po stvarnim mapama, a bome ni stvarne kamione. No, imat ćemo priliku baviti se ilegalnim prijevozom tereta, po različitim vremenskim uvjetima i podlogama. I to je nešto.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

20. 9. 2019. Switch

Dok čekamo nastavak Breath of the Wilda, ovoga tjedna moći ćemo se vratiti u prošlost uz preradu Link’s Awakeninga iz 1993. godine. U ovoj Zelda avanturi olujno nevrijeme bacit će Linka na otok Koholint na kojemu se, tko bi rekao, nalazi niz tamnica i labirinta koje treba istražiti kako bi se skupila bolja oprema. Bit će ovo povratak klasičnoj 2D Zeldi, ali uz modernu i nadasve simpatičnu grafiku.

The Sojourn

20. 9. 2019. PC, PlayStation 4, Xbox One

Ljubitelji mozgalica i glavolomki ovoga bi tjedna mogli uživati u avanturi zvanoj The Sojourn. Priča je to o spiritualnom putovanju kroz mistični okoliš u kojemu se svjetlo i tama konstantno bore otkrivajući prirodu stvarnosti. Od igre dobivamo snažnu vibru starog Mysta, a usporediti ju možemo i s nešto novijim uspješnicama poput Witnessa i Talos Principle.

Untitled Goose Game

20. 9. 2019. PC, Switch

Na tržištu nema mnogo igara u kojima igramo u ulozi guske/guska. No, ovoga četvrtka stiže upravo jedna takva. Untitled Goose Game je svojevrsni simulator stvaranja nereda. Jedna guska terorizira mirno naselje radeći probleme lokalnoj zajednici, a radosna je vijest da će se baš kroz taj kaos manifestirati zabava za igrača.

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

13. 9. 2019. PC, PlayStation 4

Jedna od najljepših RPG igara s PlayStationa 3 napokon stiže i na druge platforme. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch pojavit će se u remasteriziranom izdanju za PC i PlayStation 4, dok će se na Nintendo Switch konzoli pojaviti u standardnoj verziji. Ova raskošna avantura vizualnog stila nalik radovima Studio Ghiblija ispričat će nam priču o dječaku Oliveru koji odlazi u paralelni svijet kako bi iz mrtvih vratio svoju majku.

Bonus: FIFA 20

Ovoga tjedna moći će se zaigrati i FIFA 20, ali samo ako ste pretplaćeni na EA/Origin Access uslugu. Igra će se u cijelosti moći zaigrati na ukupno deset sati počevši od 19. 9. Ovo vrijedi za PC, PlayStation 4 te Xbox One verzije igre, ne i za Nintendo Switch verziju.

Označeno sa:

Komentari (5)

  • PppPP

    16.09.2019 - 11:44

    Vraćamo se mi svaki dan u 93

    • Apocalypse4987

      @PppPP, 16.09.2019 - 12:05

      polako, još nije ni ’45 završila 😀

    • Tony Ghost 1811

      @Apocalypse4987, 16.09.2019 - 18:20

      Hahahha. Dobro kazes.

  • Wolfman

    16.09.2019 - 12:29

    Untitled Goose Game izlazi samo na PC-u (Win/Mac) i NSW-u.

  • SemirTheChosen

    16.09.2019 - 21:53

    AI: THE SOMNIUM FILES cant w8!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?