HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna vrijeme je za novog Crasha Bandicoota

Zoran Žalac 28.09.2020.   •   7 komentara


Na prijelazu u deseti mjesec čakaju nas nove muke s Crashem i njegovom ekipom, a okušat ćemo se i kao piloti u svemiru Star Wars franšize.

Genshin Impact

28. 09. 2020. PC, PlayStation 4, Switch

Popularno je u zadnje vrijeme kopirati hit igru The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Radi to Ubisoft sa svojim Immortalsom, a od etikete Zelda-kopije ne može pobjeći ni igra zvana Genshin Impact. No, Genshin Impact samo izgleda kao Zelda spojena s anime stilom – zapravo je F2P igra koja uvelike naginje prema multiplayeru.

Gameplay se bazira oko kontroliranja elementarnih moći, a priča se vrti oko traženja istine o drevnim bogovima svijeta zvanog Teyvat u kojemu se igra i odvija. Osim Zelde, developerima Genshin Inpacta inspiracija je bio i GTA serijal, no ovdje ipak nema krađe magaraca niti išta slično. Za sada – tko zna što nas čeka ako igra poživi nekoliko godina.

Super Mario Bros. 35

01. 10. 2020. Switch

Bilo je samo pitanje kada će se i Super Mario okušati u battle royaleu. Super Mario Bros. 35 funkcionira tako da igru istovremeno igra 35 igrača i onaj koji izdrži najduže bez umiranja je pobjednik. No, dodatni zaplet je u tome što si igrači međusobno utječu na igru. Na primjer, neprijatelje koje vi porazite u svojoj igri šaljete u igru drugog igrača.

Super Mario Bros. 35 bit će lansiran 1. 10. ove godine, ali se neće naći u prodaji nego će biti dostupan pretplatnicima Nintendo Switch Online pretplate. I da, iz nekog razloga moći će se igrati samo do 31. 3. 2021., a onda nestaje jednako kako je i došla.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

01. 10. 2020. PlayStation 4, Xbox One

Iz Activisiona su s N.Sane trilogijom pokazali kako znaju napraviti respektabilan remake klasičnih igara iz serijala Crash Bandicoot, no sad je došlo vrijeme da vidimo kakve su im ideje za potpuno novu avanturu. U četvrtom dijelu Crash će putovati kroz različite ere i skupljat će Quantum maske koje mu daju posebne moći poput usporavanja vremena, manipuliranja gravitacijom i slično.

Osim Crasha, u ovoj ćemo igri također kontrolirati i četvero drugih likova, a među njima su Coco, Dr. Neo Cortex, Dingodile i Tawna. Svaki od tih likova imat će posebne vještine i stilove igranja pa nas na stotinjak levela igre očekuje više raznovrsnosti u skakanju nego ikad prije.

Star Wars: Squadrons

03. 10. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One

Prije emitiranja druge sezone serije The Mandalorian dobit ćemo dašak novih Star Wars avantura u virtualnom obliku. Nakon jako dugo vremena Star Wars će imati igru fokusiranu isključivo na svemirske bitke letjelica. Squadrons će imati multiplayer komponentu, ali i single-player kampanju čija će priča biti kronološki smještena nakon šeste epizode.

Moći će se igrati na dvije zaraćene strane. Kao piloti Imperija vozit ćemo poznate TIE Fightere, Interceptore, Bombere i Reapere. S druge strane, piloti Nove Republike upravljat će X-Wingom, A-Wingom, Y i U-Wingowima. Posebna čar igre bit će u tome što će na PC-u i PlayStationu 4 u potpunosti podržavati VR način igranja, čak i u multiplayeru koji će biti dijeljen između sve tri platforme.

Baldur’s Gate 3

06. 10. 2020. PC

Svijet Baldur’s Gatea nismo posjetili zadnjih 19 godina, no to će se promijeniti sljedeće nedjelje. U međuvremenu su taj fantastični svijet opkolili drevni Mind Flayeri koji ljudima otimaju mozgove i pretvaraju ih u hobotnice, a to je najbolja moguća pozivnica da se vratimo izometrijskom taktiziranju u novoj igri ekipe koja je napravila odlični Divinity: Original Sin.

E sad, ne izlazi Baldur’s Gate 3 u dovršenom izdanju, prvo će u fazu early accessa što se možda ne vidi po cijeni od 60 eura, ali će i ona biti dosta sadržajna s pet klasa, 80 borbi i 146 vrsta napada. Sasvim dovoljno da dočekamo zimu u ovom mračnom fantasy svijetu.

Ostale igre koje izlaze:

29. 09. Projection: First Light (PC, PS4, Switch)
01. 10. Warsaw (PS4, XBO, Switch)
01. 10. Ys Origin (Switch)

Označeno sa:

Komentari (7)

  • Tommygun

    28.09.2020 - 09:29

    Samo crash

  • XLBanana

    28.09.2020 - 10:17

    Pa generalno sve ove igre koje dolaze su zanimljive. Jedva čekam da vidim Super Maria 🙂

  • symbi0n

    28.09.2020 - 11:41

    Off topic je, ali Division 2 vam je 30kn u Ps store tko želi.

    • Holysheat666

      @symbi0n, 28.09.2020 - 13:23

      Ja ubo divison 2, predobra igra, sam sto s nekim igrat sa servera je uzas ak ga neznas, nitko nie u stanju spojit slusalice, aj da su skupe za 20 kn se kupe drk s mirkofonom, obavljamo misiju lik ode na drugi kraj mape, enemy preteski, dok ne nadjem kak spada ekipu neku picim solo, jedino mo oruzja cudan sistem, ono s rpm i damage mogli su to bolje napravit, i bolji store kod vendora na mapi, bukvalno nemas nis za kupit, lv 7 imam neku jadnu pusketinu pravi 450dmg i 200rpm

    • Demon90

      @Holysheat666, 30.09.2020 - 06:44

      Oružje je otprilike klasika kako napredujes tako neprijatelji ostavljaju jača i jača oružja. Zapravo nemaš neke potrebe ništa kupovati.

  • Robotz

    28.09.2020 - 14:09

    Cekam recenzije za Squadrons ako ga EA ne zajebe mogla bi biti dobra igra za prati sa par frendova.

  • chocobo_047

    28.09.2020 - 19:20

    Crasha nisam igrao još od PS2.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?