HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna živimo poluživot s Alyx

Zoran Žalac 22.03.2020.   •   14 komentara


Ovoga tjedna Valve izbacuje svoju prvu Half-Life igru nakon dugih 13 godina pauze. Nije trojka, ali kao da jest.

Half-Life: Alyx

23. 03. 2020. PC

Na Half-Life: Alyx čekali smo punih 13 godina i onda nam je stigao hladan tuš jer je igra ekskluzivna za uređaje virtualne stvarnosti na PC-u, a ta čuda su jako skupa i traže puno prostora i brzo se čovjek uznoji u tome i žice su totalno bezveze… Ali vjerojatno će se sva muka isplatiti jer bi ovo trebala biti prva visokobudžetna VR igra i skroz novo iskustvo za pucačine iz prvog lica. Ja sam već počeo čistiti prostor u uredu HCL-a da bih ovo mogao zaigrati, a vi to stignete napraviti do sutra, 23. ovog mjeseca kada Half-Life: Alyx službeno izlazi na Steamu.

Bleeding Edge

16. 03. 2020. PC, Xbox One

Fortnite i Apex Legends u zadnje se vrijeme natječu u tome tko će imati što luđe likove, ali potencijalno najluđu ekipu na kraju bi mogla multiplayer tabačina Bleeding Edge. Među 12 boraca nalaze se tako žena-motor, zombi-zmija i bakica na lebdećoj kugli. Teško da može bizarnije od toga. Borba će u igri uglavnom biti fokusirana na udaranje, a morat će se raditi i timski kako bi se došlo do pobjede.

Paper Beast

24. 03. 2020. PlayStation VR

Eric Chahi, tvorac kultnog Another Worlda iz 1991., u pripremi ima novi naslov – Paper Beast. Baš kao u Another Worldu, ni u Paper Beastu neće biti teksta ili dijaloga nego će se svijet otkrivati istraživanjem i eksperimentiranjem unutar virtualne stvarnosti. Naime, igra će imati fizikalni sustav koji bi trebao to iskustvo dodatno obogatiti kroz jednostavne interakcije i manipulacije okolinom. Sama igra je virtualno putovanje kroz koje ćemo doživjeti kompletni ekosustav s unikatnim životinjskim svijetom kreiranim od papira.

Ostale igre koje izlaze tijekom tjedna:

23. 03. Occupy Mars: The Game (PC)
24. 03. Moons of Madness (PS4, XBO)
25. 03. Iron Danger (PC)
25. 03. Mira (PC)
26. 03. Control: The Foundation DLC (PC, PS4, XBO)
27. 03. Saints Row 4: Re-Elected (Switch)
27. 03. Gigantosaurus The Game (PC, PS4, XBO, Switch)
27. 03. One Piece: Pirate Warriors 4 (PC, PS4, XBO, Switch)

Označeno sa: ,

Komentari (14)

  • The_Miks

    22.03.2020 - 22:02

    Drugi tjedan Bannerlord 😀 Sve ostalo u drugi plan!

    • SeaNN

      @The_Miks, 23.03.2020 - 01:58

      Its almost harvesting season!

  • BabyYoda

    22.03.2020 - 22:34

    23.3. nakon 13 godina, HL3 confirmed.

  • KhorneFlake

    23.03.2020 - 11:32

    Šmrc, i dalje nisam uspio VR set natjerati da radi. Vjerovatno ću na kraju refundirati igru.

    • Igor Belan

      @KhorneFlake, 23.03.2020 - 11:47

      Joj nemoj mi to govorit. Upravo se spremam da svoj HTC Vive spojim ponovno nakon više od godinu dana i baš se toga bojim – da nešto neće radit. Kakav ti problem imaš sa “natjerivanjem da radi”?

    • KhorneFlake

      @Igor Belan, 23.03.2020 - 11:59

      Ima ravno sedam dana kako sam kupio HP Windows Mixed Reality. Aj što kontroleri se ne pojavljuju u bluetoothu (mada je to više do Windowsa, izgleda), nego što ni slika ne dolazi na sočiva. A trebalo bi da je prosto plug n play, čim se priključi instalira se Windows Mixed Reality portal, prođem sva čekiranja kompatibilnosti, on odradi svoje instalacije, ali džaba. Povremeno nešto blinkne. Reinstaliraj drajvere, diskonektuj jedan monitor, čupaj komplet drugu grafičku iz kućišta,…
      Jedino još da probam kod druga, moram da požurim prije policijskog časa…

    • Igor Belan

      @KhorneFlake, 23.03.2020 - 12:35

      Ah, s tim nemam iskustva. Sretno 🙂

  • op_maniak

    23.03.2020 - 15:04

    A i ovaj Gabe-jednostavno nemam rijeci za tog krmaka!!!
    nakupio je milijarde dolara na steam-u i onda izbaci ovo njesra koju ce igrati 2-5% sveukupnih gejmera.
    Koliko vec dugo postoji VR a nije se uspio probiti do kraja sumnjam da ce ova igra to promijeniti.
    Nakon 1-2 gejmanja na tim naocalama ne da bole oci i glava vec ti i ostane onaj sugavi otisak po faci jedno po sata jos.
    Necu nikada prestati rage-ati Gabe-a, on je ko Zdravko sto je bio u dinamo, jeb… muljator i manipulator gejmerskog drustva koji samo profit gleda ko da ce ga odnjeti na onaj svijet jednog dana…
    Trebao nam je novi half life-nebitno prequel ili nastavak fransize-jednostavno ga je trebao vec prije par godina izbaciti a ne ovo VR sranje gdje mlataram rukama i nogama po sobi ko slijepi starac.
    ali gejmeri su totalno ocajni sto se tice nastavak ovg serijala da ce vjerojatno uzivati u Alyxu-neka i trebaju, nesumnjam da nece biti dobra igra, ali moglo se vise bolje definitivno.
    Samo me interesira zasto se igra nije mogla implementirati i u ” normalni mod” uz taj VR- nebi bila ni prva ni zadnja igra koja je to napravila(pogotovo jer valve kaze da traje 15tak sati kao HL2), ali eto Gabe zna bolje i vise od nas, jbga nemam rijeci…

    • GTA222

      @op_maniak, 23.03.2020 - 16:13

      To što tebe boli glava ne znači da svakoga boli, meni npr nije ništa bilo odma sam igro igre s puno kretanja i nije mi se niti mantalo ni ništa.

    • Masterchief

      @op_maniak, 24.03.2020 - 08:37

      Oh, da, glupi Valve što pokuša inovirati i razviti VR, VR igre i možda započeti žanr. Ja sam još nemam VR, ali kada ga nabavim, prva igra koju kupujem je ovaj novi Half Life. To što tebi smeta VR ne znači da i smeta drugima…

    • op_maniak

      @Masterchief, 24.03.2020 - 15:25

      druze znas ti kad je VR dosao na trziste?! gotovo 10 godina od kickstartera za oculus a da nepricam o nintendovom propalom pokusaju virtual boya 95″kako je dosao tako je i propao odmah nema se tu vise sta za reci.
      Kladim se da vise od pola ovog portala nije ni igralo HL serijal neki se tada mozda tek rodili, nemate pojma kako boli ovo sto je Gabe uradio da ogranici prequel HL-a, pa to nema nigdje shvatite to…

    • Masterchief

      @op_maniak, 25.03.2020 - 06:37

      Ti uspoređuješ Nintendov virtual boy iz 1995 s današnjim VR uređajima? Koliko ja znam, VR headseti se trenutačno dosta dobro prodaju i sljedeči su logičan korak u evoluciji igara. I, kakve veze ima kada je počeo kickstarter za oculus? Oh, da, volim argument koji neki vole koristiti: “Netko je mlađi od mene pa je njegovo mišljenje nebitno ili lošije od mojega.” Igrao sam Half-Life igre i odlične su mi, nemam VR, ali ne znači da ću plakati zato što je novi Half-Life isključivo VR. Jednom ću nabaviti VR i moći uživati u Half-Life-u i mnogim drugim igrama koje će izači.

  • Mtobi

    24.03.2020 - 00:08

    A jadan,njega boli glavica,a,mamino lipo..

    • op_maniak

      @Mtobi, 24.03.2020 - 15:19

      sorry da imam mamu jos mozda bi joj se i mogao pozaliti…
      Ali ti djecace mali prodji prvo s 5 pa ti mamica TVOJA mozda kupi VR set i onda mi se javi nakon vise od 2 sata u tim naocalama kakava ti je glava i oci. LP!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?