HCL.HR

Nvidia GeForce Experience obećava dijeljenje igara za mrežni co-op

Zoran Žalac 20.08.2015.   •   1 komentara


Nvidia će za svoj GeForce Experience program uskoro predstaviti Share funkciju uz koju će se poneke igre pod određenim uvjetima moći podijeliti s drugim igračima u svrhu kooperativnog igranja.

Iako je dijeljenje igara trebalo biti jedna od značajnih novih stvari ove generacije konzola, još uvijek se na to gleda kao na slabo podržanu opciju. Microsoft je odustao od razmjene još u startu, a Sony ju je omogućio kroz Share Play funkciju koja kod nas ipak nije toliko popularna zbog laga i ostalih problema. Na PC platformi takvo što nije zaživjelo dalje od Family sharing opcije na Steamu.

Međutim, Nvidia se sada planira ubaciti u ove vode kroz svoj GeForce Experience program. Uvođenjem Share opcije vlasnici Nvidijinih kartica tako će moći streamati igru drugom igraču (također s GeForce Experience programom) i to onom koji nema tu igru, ali na taj način može igrati lokalni co-op mod s onime tko streama.

Nvidia će imati tri moda streamanja: pasivno zrcaljenje – koje je u biti samo promatranje kako jedan igrač igra, drugi aktivni mod u kojemu oba igrača kontroliraju jednog, istog lika; te kooperativni mod u kojemu svatko kontrolira svog lika u lokalnom co-opu.

Doduše, za Share opciju barem u početku postojat će nekoliko ograničenja. Tehnologija će tako biti ograničena na 720p rezoluciju i 60 sličica po sekundi, a za stream je preporučena brzina uploada od 6 mbps-a, što je mnogima na našim prostorima zasad neostvarivo. Naposljetku, ovu opciju podržavat će samo igre koje su optimizirane za Nvidijin GameStream, a takvih je u ovom trenutku 200-njak, od kojih ni polovica nisu kooperativni naslovi.

Komentari (1)

  • IaMarmageddoN

    20.08.2015 - 15:01

    Kao što ne mogu koristiti sličnu opciju na PS4 isto tako neću moći niti ovdje. Moram si naći neki stan u Zgu sa mogućnošću optičke veze. Bez optike pa da mi i plaćaju ne mogu nikome streamati.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?