HCL.HR

Nvidia je službeno predstavila Turing arhitekturu za novu generaciju grafičkih kartica

Zoran Žalac 14.08.2018.   •   53 komentara   •   Tehnologija


Nvidia je predstavila svoju novu GPU arhitekturu i tri grafičke kartice temeljene na njoj. Ipak, nije riječ o modelima koji će se koristiti za igranje igara na računalu.

Tvrtka Nvidia jučer je na SIGGRAPH konferenciji predstavila novu arhitekturu na kojoj će se temeljiti sljedeća generacija GeForce grafičkih kartica. Kako se i nagađalo, arhitektura nosi naziv Turing i nasljeđuje Voltu, a premda još uvijek ne znamo konkretne detalje o novim karticama, sada okvirno znamo što od njih možemo očekivati. Naime, Nvidia je predstavila tri modela Quadro kartica namijenjenih za profesionalno korištenje, ali već na tim modelima možemo vidjeti koje su tehnologije u planu i na što Nvidia cilja s novom generacijom GeForce kartica.

Za početak, potvrđeno je kako će kartice koristiti GDDR6 memoriju te da će imati maksimalno 16 teraflopsa računalne snage. Profesionalne kartice na Turing arhitekturi koristit će Tensor jezgre u kombinaciji s novim RT jezgrama, primarno kako bi bile sposobne za izvođenje real-time ray-tracinga, tehnologije koja predstavlja skoru budućnost za videoigre. Nije poznato hoće li Tensor jezgre biti dio GeForce modela, ali to ćemo doznati uskoro.

Čini se kako će kartice imati USB Type-C utor, primarno namijenjen za korištenje VR headseta kojima bi se na ovaj način smanjila potreba za nekoliko zasebnih kabela. Moguće je i da će ventilator na karticama dobiti novi dizajn.

Punu istinu o novoj seriji GeForce kartica doznat ćemo 20. 08., taman prije početka Gamescom sajma u Njemačkoj.

Komentari (53)

  • KhorneFlake

    14.08.2018 - 12:34

    Ako je vjerovati glasinama, za konzumerske varijante planiraju segmentiranje. RTX sa RayTracing podrškom imaće par high-end modela, dok će klasični GTX biti za ostalu sirotinju, tj. minimum 90% tržišta… Dodaš na to sad već tradicionalno povećanje cijena po klasi, još ako naleti kakav novi rudarski talas, možete se slikati.

  • ShalO

    14.08.2018 - 12:38

    Dolazi… Da samelje igre i konkurenciju… ako konkurenciju uopste i imaju.

    • Lovac

      @ShalO, 14.08.2018 - 12:54

      Smiješni su mi ovakvi komentari. Svjestan si da su zato ovako bezobrazno skupe? Da nije Ryzena, Intel bi i dalje spavao i muzao lovu dok ide.

    • marko1106

      @Lovac, 14.08.2018 - 13:56

      ono sto sam ja shvatio…prvo sam kupovao samo amd…sad imam gtx…i nisam nesto zadovoljan…mislim sve ja to koristim i sve to stoji ali stvarno previse cijene svoj proizvod….

    • movie

      @marko1106, 15.08.2018 - 21:44

      Nikada nisam kužio to zadovoljstvo? Ili rade ili ne rade. I što to znači da previše cijene svoj proizvod? Tržišni rezultati im govore da ga cijene onoliko koliko trebaju.

    • marko1106

      @movie, 16.08.2018 - 12:17

      pa ne znam…znaci kupis proizvod i kaze ti moze ovo,moze ono, a na kraju moze to sve ali na 15 fps-a manje nego što su oni prikazali na rezultatima TESTIRANJA…to je ono sto ja zovem zadovoljan ili ne zadovoljan. Tržišni rezultati govore samo koliko je proizvod prodan a ne koliko je kvalitetan. I Severina ima 30000000 pregleda na youtube više nego Bare što ne znaci da je kvalitetnija.

    • movie

      @marko1106, 16.08.2018 - 17:37

      Gle, obrati pozornost u kojim su oni uvjetima došli do nekog rezultata. Naravno da ako imaš duplo slabiji proc nego što su ga oni koristili u testiranju da će tvoj rezultat biti lošiji. No nikada nisam vidi da bude toliko lošiji koliko ti govoriš. Je li proizvod kvalitetan ili ne, nije sirovo mjerenje fps već njegov stabilan rad i trajnost te kvaliteta drivera. Na taj dio nemam prigovora. Koliko ćeš fps izvući u pojedinoj igri ovisi i o ostatku tvoje konfe. Ako je proc usko grlo naravno da grafulja neće proraditi u punom sjaju.

    • HAWKMOON

      @Lovac, 14.08.2018 - 15:27

      Kad je shalo napisao pametan komentar?

    • ShalO

      @HAWKMOON, 14.08.2018 - 15:44

      Eto ne melje igre, ne melje godinama konkurenciju,eto ja izmislio, eto ne drze gotovo cijelo trziste, eto sve je izmisljeno za tebe i slicne koji imaju AMD kartice…

    • HAWKMOON

      @ShalO, 14.08.2018 - 16:00

      Jedino sto melje je novcanik ovcama.Nisi ti nista izmislio ti samo recikliras popularna misljenja sa interneta i notoran si po svojim komentarima kao i jason whoores.Jedan od vas osvaja darwinovu nagradu 100%.

    • ShalO

      @HAWKMOON, 14.08.2018 - 20:43

      Ti neki naucnik? Ako jesi promasio si portal 🙂 Ma ko ti je kralju kriv ba sto kesa nemas pa places??? Vama Balkacima je neko odmah neko ovca ko ima para. Ima se ba moze se, ako nemas ko te jeb* pojede te sistem,placi, dovidjenja hahah.Nvidia je cip koji vizuelno nudi vise od AMDa u igrama i kraj, dovidjentos. Igre na GeForce kartama izgledaju impresivnije i karte su pouzdanije,kvalitetnije. 2 razloga da ih svi kupe. A ocigledno ih kupuju cim je 80+% svjetskog trzista na strani NVIDIE! Ko ba hoce vizuelnu raskos kupice njih kakav AMD. Nisi ovca ako hoces sve na ULTRA da vidis. Prema tome, Darvine, ko ti je kriv sto nemas para….

    • HAWKMOON

      @ShalO, 14.08.2018 - 21:01

      Cuj naucnik.Gdje izvlacis tolike gluposti ozb?? Vi balkanci? Da nisi norvezanin koji je naucio srpsko-hrvatski pa nas trolujes??Nudi vise u sponzorisanim igrama a u “obicnim” ne. U obicnim je npr rx 580 8gb brza 3 posto od 1060 6 gb plus ima vise 2 Gb vram-a + freesync iste su im cijene prije majninga. Izvor hardware unboxed testovi radjeni prije mjesec dana.Kako izgledaju impersivnije? Drze desktop trzista….Sto vise trzista drze to je monopol veci. A to je kakatsrofalna stvar za potrosace. Monopol je omogucio microsoftu da progura bez problema bloatware spyware os onako ladno jer nema alternativu i drzi monopol u polju OS-eva.Kakve pare pa kostale su isto 1060 i 580 kad su izasle. Kupio sam katru koja je izasla nakon godinu i kusur mjeseci bolja.

    • ShalO

      @HAWKMOON, 15.08.2018 - 09:11

      Ne srpsko-hrvatski nego samo srspki 🙂 Kada god pokusavam nekome da objasnim gdje je AMD sa karticama posaljem mu ovaj video da se ne bih raspravljao https://www.youtube.com/watch?v=6GyKCM-Bpuw

    • HAWKMOON

      @ShalO, 15.08.2018 - 15:21

      Zato sto si nesposoban za raspravu. Samo dezinformacije polu-istine a argumenti nula gola kur*ina. Lovac ti je fino objasnio sve u vezi fizike.Niko ne kupuje graficku zbog fizike. Mozda ako mu je dosadno u zivotu ili je ometen u razvoju pa masturbira na nebitnu stavku poput grafike u igrama. Daj mi gameplay ili daj mi smrt.Cekaj dok saznas da je radnja u the last of us kombinacija plagijarizma iz filmova the road i children of man sjebaces se skroz.Sa rolovima pogotovo punoljetnim sam oostro bajo moj.

    • HAWKMOON

      @ShalO, 14.08.2018 - 21:04

      Na fabrickom profilu drajvera boje na nvidiji su isprane i neprirodne cak i sa kalibrisanim monitorom.

    • KhorneFlake

      @HAWKMOON, 14.08.2018 - 22:33

      Kupio je 21″ TN monitor koji flikeruje toliko da je čudo što još uvijek i radi, iste godine kad je izašao Braid, igra za čiju je desetogodišnjcu HCL prije nekoliko dana objavio retro artikal… Nemoj mu o bojama.

    • HAWKMOON

      @KhorneFlake, 14.08.2018 - 22:50

      60 Hz pa vidi razliku izmedju 120 i 144 fps-a. Kaze bolji intel bajo moj daje 10-15 vise frejmova kada je predje 120 fps-a vidio na 60 herznom monitoru starom 10 godina.

    • ShalO

      @KhorneFlake, 15.08.2018 - 09:09

      Od usta sebi i majci odvajas da bi kupio racunarsku komponentu lol. Ti pricas o bojama i kalibraciji a Radmila zoves da ti graficku i napojnu promjeni. E moj strucnjace

    • KhorneFlake

      @ShalO, 15.08.2018 - 19:41

      Prošli mjesec sam ujaku dao 500€ za đedov spomenik, a ovaj već naručio kućište i komponente za Threadripper. Pretpostavljam da se i to sve kategoriše u “odvajanje od usta”, pošto nisi ti taj koji troši, a u tom slučaju bi bio faca koja ne zna šta će od zelembaća, a mi svi ljubomorni jadnici koji hejtuju Crytek igre jer nemaju dobrog kompa. To svakako već govoriš ljudima, što je stvarno teška ironija.
      Ti sve što odvajaš jeste vrijeme da napraviš novi profil, da nastaviš sa fanbojisanjem i provokacijama gdje si stao nakon prethodnog bana. A najgore je što 99% stvari za koje fanbojišeš nikad očima ne vidiš. Samo prethodne dvije i kusur godine proveo si gurajući 1070-ku svima u nos, tu karticu koja “će narednih 5 godina s po snage sve da melje u 4k, ba”, i ne da je nisi očima vidio nego si odjednom naprasno promijenio mišljenje jer je ovo platforma za reciklirane naslove i sad treba ganjati PS4, sa 95 metakritiks naslovima, i tako te fore. Kad izađe Turing fanbojisaćeš za Turing, i tako ukrug.
      Još je nisi ni kupio a već si stigao reći čovjeku da je ljubomoran jer nema sistem sa vrhunskim ekskluzivama… I da ga kupiš, nesumnjivo polovan, 75% hardvera koji bi posjedovao proizveo bi AMD, što je totalna smijurija uzimajući u obzir da se živ satra pljujući ovdje po toj kompaniji. Na šta ćeš ga ukopčati? Na katodni TV?
      Mislim, brale, znam da baljezgarije koje pišeš su najviše samo provociranje čisto radi provociranja, pored toga što u neke nesumnjivo i vjeruješ, al prosto me sramota nekad čitati šta pišeš.

    • HAWKMOON

      @KhorneFlake, 15.08.2018 - 20:14

      Kazem ti sjebace se kad shvati da su sve PS igre jednog zanra i varijacije na temu.Alo PS dje ti titani iz 90-ih poput UFO Enemy uknown ultima underowrld Deus Ex Dungeon Keeper Balck & White i sve igre zlaten ere 90 uz ms-dos

    • ShalO

      @HAWKMOON, 15.08.2018 - 22:42

      Red Dead i Uncharted nisu isti zanr a jos manje varijacije. Zato sto ga nemas nemoj da se tjesis. Nemoj sebe da lazes. Nije to danasnji PC gaming, upravo je on spao i upravo se on sveo na to sto si naveo, varijacija na istu temu i mjesanja deja vu zanrova. PS4 igre su unikati, originalni unikati koji stoje zacementirano na vrhu najboljih ikada 🙂

    • ELRIC OF MELNIBONE

      @ShalO, 16.08.2018 - 09:39

      Ajde sto lazes njega nego sto lazes sebe to je najvece zlo.RDR i TLU su akcione avanture iz treceg lica sa elementima stealtha.RDR nije ps only igra lol……

    • ShalO

      @KhorneFlake, 15.08.2018 - 22:40

      ”Polovan” Ja ne kupujem polovno! Odakle znas da ga vec nisam kupio? Hoces li sliku 🙂 I odakle znas kakav mi je monitor. Pljun’o sam 200 za headshet zar mislis da mi je problem duplo vise za konzolu. Nisu to proizvodi sa 95 na metackriticsu to je God of War, to je Last uf Us,to je Uncharted, to je Red Dead, to su jedne od najboljih igara ikada kreiranih. To su one igre koje na tvom Threadripperu mogu krenuti, al’ samo preko YT 😉 Bog,kaze ”polovan” Polovan sigurno nije 250 evra…

    • ELRIC OF MELNIBONE

      @ShalO, 16.08.2018 - 10:06

      Pljuno 200 za smece od clouda koristi amd eol chipset/socket.Alo shalo dje ti upgrade.U uho ti svrsim?

    • ShalO

      @ELRIC OF MELNIBONE, 16.08.2018 - 11:06

      Cloud smece… Bjezi budaletino,odakle samo iskacete vi mozga bez. Sta ti znas sta je svrsavanje papku sterilni…

    • ShalO

      @ELRIC OF MELNIBONE, 17.08.2018 - 20:05

      Hajde supku, pisi ovde kako mi pises privatno da administracija ne vidi. Svi ste vi manje vise isti na ovom portalu. Na gaming portalu ste a u guzicu se uvlacite Igoru i ostalima za neki komentar i like istoga,staru li vam jebem da vam jebem(cast izuzetcima). Staru li ti jebem sugavu, kako sam vec naveo napisi mi ovde a ne u privatne poruke,gnjido muda bez. U stvari ne bih ti je jebao, sugava je kao i ti garant,cim takvu jajaru rodi

    • ShalO

      @HAWKMOON, 15.08.2018 - 09:10

      Kalibrisi monitor haha

    • HAWKMOON

      @ShalO, 15.08.2018 - 15:14

      Napisao sam na kalibrisanom monitoru. Znas li citati?

    • ShalO

      @HAWKMOON, 15.08.2018 - 17:06

      Mislim da je suvisno razvlaciti raspravu kada imas svoj stav a ja svoj 🙂 Igraj na AMD karticama sta me briga, tvoja stvar, NVIDIA je bolja i to je realnost. Da li prodaju svoje proizvode za vise ili ne to nije moj problem. Ja hocu hladnu karticu one su hladnije. Ne zelim bucnu karticu a AMD je bucniji. Hocu da igre izgledaju sto ljepse a na NVIDIA kartama su upravo takve. Necu da mi karta trosi struje ko trafo stanica a AMD karte upravo to i rade…

    • HAWKMOON

      @ShalO, 15.08.2018 - 19:43

      Nvidida je bolja i to je realnost nije argument. Ti kao dijete od 5 godina koje misli ako dovoljno puta ponovi laz da postaje istina.Bilo kakav dokaz za iznesene tvrdnje.Za zadnju tvrdnju ne treba iako je metafora za trafo stranicu cisto pretjerivanje.

    • Re4p3r

      @ShalO, 14.08.2018 - 22:24

      Pricas gluposti. Zna se na kakav neposteni nacin je nvidia stekla monopol. Niti to ima bilokakve veze sa parama kad imam i opet cu izabrat amd zbog omjera ulozeno/dobiveno.

    • ShalO

      @Re4p3r, 15.08.2018 - 17:12

      Ulozeno -Dobijeno! Vidis, moj prijatelj je kupio RX480 Asus Rog koja je skuplja od moje GTX970 G1. Dobio me je u Dirt Rally igri, probali smo Forzu 7 prije par dana i tu je takodje bolji od mene. U Tomb Raideru ce takodje biti bolji jer ima vise memorije dok sam ga u svemu ostalom sahranio. Cak,razlike nisu male, po 20 fps ga progutam u Battlefieldu, Dirtu, i svemu ostalome gdje smo testirali. U World of Thanksu sa novim updateovima imam po dvije ipo hiljade bodova vise na bencmarku! U Metal Gear Solidu je oko 40 do 45 frejmova imao u akciji,Metal Gear Ground Zerou dok sam ja imao kristalnih 60 ni frejma manje u istoj.. Da ne kazem da mi je kartica 20 stepeni hladnija,tisa sigurno. Da imam efekte u dosta igara koje on nema,3D i jos nekih stvari. Prema tome, jesi li siguran da je AMD jeftiniji od NVIDIJE 🙂

    • HAWKMOON

      @ShalO, 15.08.2018 - 20:09

      Ne lazi rx 580-ica utire u dirt 4 1060-ku kakva tvoja 970-ica. 20 FPS vise je laz u bf 1.Wot benchmark trestira cijeli sistem ne samo grafu imas boji komp generalno od kolege.Znaci amd ne valja jer ti imas bolji komp od kolege presmjesna logika. Vec sam ti naveo izvor gdje je rx 580 8 gb generalno 3 posto brza od 1060 6gb. Kakva tvoja crna 4 godine stara 3.5 gb karta kakva pm.

    • ShalO

      @HAWKMOON, 15.08.2018 - 22:36

      Nisam rekao da imam bolji komp 🙂 Ima FX8350 ja imam FX8320. Po 16GBrama, cak je njegov CPU klokan na 4.5 ako se ne varam. Probali smo dosta dosta igara u svim od probani sam ga odvalio po 20 tak fps, u skoro svi. Ko je rekao za 580! Rekao sam RX480. Nije laz, novi nismo probali priznajem ali sam ga u 3 ci i Bf 4 otresao sa 20 frejmova vise. Ti si drug lud, nemas pojma koliko ta karta moze taman i stara 4 god. To samo dodaje na tezini da je terminator jos uvijek. Sta ti imas matere ti kada seres po tudjem. Kladim se 8800GT…

    • ELRIC OF MELNIBONE

      @ShalO, 16.08.2018 - 09:42

      Sto govoris da ne lazes kad ti je fino linkovo test od gamer nexusa gdje razlika je 6 fps za gtx 1060 u odnosu na rx 480…….

    • ShalO

      @Lovac, 14.08.2018 - 15:48

      Eto Rysen jeftin u pic*u materinu. https://www.youtube.com/watch?v=sGolFywgU-g Mora Intel biti skuplji kada je bolji za gaming. Logicno..I7 seriju i ne uzimam,ovo je i5 sto je jos veca ironija

    • Lovac

      @ShalO, 14.08.2018 - 21:23

      Stvar je u tome da je blizu za razliku od starog FX-a. S time da ne igraju svi, a ima multi-threaded stvari gdje Ryzen stvarno blista i Intel više nije mogao ostaviti quad core s HT-om kao kremu i7 ponude (one ultra skupe s više od 4 jezgre ne računam), pa su i oni konačno dali više jezgri i pustili cijene.
      Ista stvar je bila kad je AMD/ATI kasnio s DX10 grafama, pa je onda došla iz vedra neba HD4870 koja je bila praktički high-end za 1900kn i nvidia je morala reagirati. Btw trenutno imam intel/nvidia kombo, nisam ničiji fanboy.

    • HAWKMOON

      @Lovac, 14.08.2018 - 22:30

      Vidis da lik prica neinformisane stvari da natjera da ga nek uvrijedi i da popije ban zbog toga.

    • BoneDigger

      @HAWKMOON, 15.08.2018 - 01:35

      Al sam se dobro nasmijao sada :)), btw. ShalO upadas mi u oci u zadnje vrijeme bas zbog ovako pametnih komentara, poslusaj malo sto ti covjek govori. Nije on ni prvi ni zadnji koji je mudriji od tebe, a taj hype kako je nVidia bog bogova zvuci isto ako ne i gore od onih Apple fanboy zatucanaca.

    • HAWKMOON

      @ShalO, 14.08.2018 - 22:32

      Intel i5 7600 skuplji 35 eura od ryzena 1600 u bosni. Zasto trolujes na internetu a punoljetna si osoba?

    • ELRIC OF MELNIBONE

      @ShalO, 16.08.2018 - 13:03

      Jebem ti sve po redu sto ti ulazi pod kucnu gredu.Cloud je sizofreno smece za ovce.Ponavljaj zamnom samo sennheiser srbina spasava i studijski mikrofon.Cloudov mic presmjesan.Dobi rak kostiju i umri.

  • Slim1992

    14.08.2018 - 13:15

    Da vidimo sta nam donose i kako izgleda bliska buducnost PC gaminga

  • ffranz13

    14.08.2018 - 13:21

    Ja volim Nvidia grafičke kartice ali navijam za AMD da napokon naprave grafulju koja bi bila dobra u high end segmentu jer je konkurencija dobra za nas krajnje korisnike. Bojim se da će nova generacija Nvidia GPU-ova biti preskupa za nas obične smrtnike.

  • Sib3riX

    14.08.2018 - 15:50

    neka vrate 3 way i 4 way sli podrsku

  • HCM2A

    14.08.2018 - 17:51

    Svi pričaju o grafici….a što je sa fizikom…što je sa boljim AI kod npc.ova

    • ShalO

      @HCM2A, 14.08.2018 - 20:46

      PhysX se podrazumjeva. 2018 god a AMD jos uvijek nema alternativu. A najavljivali su jos kada su najavili prvi put VEGU da ce iste efekte vrtiti na doticnim kartama samo pod drugim imenom. Vrtice oni da ne kazem sta, jos jedno od obecanja na papiru.. Ljudi ili nisu normalni ili ne znaju, ne mogu da shvate da video igre izgledaju za klasu ljepse nego iste na AMD hardveru. I posle se cude sto vise ljudi preferira GeForce hardver. Niza potrosnja, manja buka,snaga, stabilnost sa drajverima itd itd..

    • Lovac

      @ShalO, 14.08.2018 - 21:36

      Prvo se obrazuj; Physx danas više ništa ne znači i izvodi se uglavnom na CPU-u. Drugo, izgledaju isto, svaki proizvođač ima neke svoje feature (vrsta AA, hairworks etc.). Treće, Nvidia koči napredak PC gaminga jer je AMD odavno spreman za puni DX12 i rasturaju u DX12 testovima, al to zelenima ne paše. Isto tako puno tehnologija daju besplatno što zeleni opet nedaju; kao što je Freesync. Malo sam duže u IT vodama i znam dobro kakve su sve igre bile u toj borbi u prošlosti. Istina da nvidia manje troši, pa se i manje grije odnosno imaju efikasniji GPU. Zato ju i imam, al daj chill pill. Ko da te nvidia financira za ove postove 🙂

    • ShalO

      @Lovac, 15.08.2018 - 09:16

      PhysX se izvodi na CPU-u!? Je li me zajebavas? Ma jebo ba DX12 kada nista vizuelno ne donosi kao i sve tehnologije koje AMD promovise. Kazes daju besplatno Freesync! Jesi li cuo mozda za Fast sync koji se nalazi u NVDIA Control Panelu. Slabe su ti te IT vode,nisi se dovoljno informisao 🙂

    • Lovac

      @ShalO, 15.08.2018 - 10:37

      Haha, mene ne nerviraju internet trolovi, a još manje nekulturni ljudi. No ipak pišem da normalne ljude ne dezinformiraš. Da, CPU. Malo igara ima stvarno naprednu fiziku koja iskorištava nvidia integraciju. Priča s Ageia Physx ide u doba dok su računala bila pogonjena single core CPU-ima i to je sve više stavljalo teret na performanse. Nakon što je Ageia počela usavršavati PPU (physics processing unit) koji su dobili od neke XY tvrtke kupljene tamo prije cca 15+ godina (ne sjećam se više naziva), nvidia ih je kupila i integrirala tehnologiju na grafičke. Međutim, ubrzo je prestala potreba za tim i Physx je danas prije svega SDK (source code je dostupan već par godina na githubu) koji bez pola muke izvršava CPU. I da, DX12 nema veze s AMD-om, to je Microsoft API za razvoj igara i multimedijskih sadržaja koji se vrte na Windows OS-u.

    • BoneDigger

      @ShalO, 15.08.2018 - 01:37

      Evo jos sam se jednom nasmijao :)))) Igore dajte malo cesce ovakvih vijesti.

    • ShadowZer4o

      @HCM2A, 14.08.2018 - 21:19

      To vecim dijelom ide na cpu

  • hacksor1234

    15.08.2018 - 05:16

    Sta bi s Voltom? Jel Turing zamjena za Voltu, ili Voltu mozemo ocekivazi nakon ovoga?

  • madkikot

    16.08.2018 - 18:34

    E ovako pametnjakovici pogotovo pojedinci koji dana ne rade a imaju kompove po 5k eura fps zavisi od vise stvari za pocetak zavisi od kompanije kolko je optimizovala igru za pc to je jedna od vaznih faktora kolko ces imati fpsova,dalje zavisi od monitora i graficke kartice jer kao sto su pojedine kolege objasnile nemozea ocekivat 60fps na monotor 4k a graficka da ti bude gtx 1050 ti,takodje stabolnost ti zavisi i od ram memorije tako da ako oces igru dobro da ti ae vrti moras imat min u danasnje vrijeme 16giga rama i na kraju svega toga dolazi ploca i procesor kolko ces sve to da trpi a jos jedan i jedini razlog zasto vam fps je los to je hladjenje nemozes ti da igra 4k igru a da ti se graficka hladi na fabricki kuler bez dodatnog hladjenja kucista nemora da bude 4k moze i fhd ili 2k nije bitno bitno je da imas svaki mali detalj da bi to islo glatko.ps sve igre sto vidis danas se vrte na poslednjoj generacije gpu kao sto je titan xp, neki intelov extreme procesor sa min 12 core,sa po 64 giga rama itd a za to dragi moj treba para o para

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?