HCL.HR

Od sada preko Steama možete streamati igre izvan kuće, u teoriji

Zoran Žalac 14.06.2019.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Opcija zvana In-Home Streaming na Steamu je postala Steam Remote Play, za sada u eksperimentalnom izdanju.

Kako je bilo i najavljeno ranije ove godine, Steam je dobio mogućnost streamanja igara izvan lokalne mreže. Novo ažuriranje Steam klijenta pretvorilo je dosadašnju In-Home Streaming opciju u Remote Play, a Valve navodi kako se radi o eksperimentalnom lansiranju opcije.

To znači da sada izvan kuće možete streamati igre koje se pokreću na vašem kućnom računalu. Ne spominje se preporučena brzina interneta za to, ali se navodi da je preporučeno biti što bliže Steam datacentru. Takvoga u Hrvatskoj inače nema pa se ne treba nadati ugodnom igranju. Također ne očekujte glatki stream na bežičnim mrežama jer je preporučeno da oba računala na internet budu spojena žicom.

Dakle, izvedivo je, pod nekim okolnostima čak i igrivo. No, cijela stvar je još uvijek u eksperimentalnoj fazi pa ne očekujte previše.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • ernadone

    14.06.2019 - 19:47

    Upravo sam probao ovo, na lokalnoj mreži 55MB per/s, izgleda užasno! Odziv je fascinantan, skoro pa da nema input lag-a, ali slika .. uhhh.. nula.

  • Dajsikeks

    14.06.2019 - 20:11

    10-20 mbps od 720p do 1080p do 60 FPS, kaže Google Stadia

  • Dragan[MKD]

    14.06.2019 - 21:09

    Ima li neko drugo resenje, neka druga usluga, osim Steam za streamanje u kuci preko lokalnoj mrezi? Primjerice kompjuter u jednoj sobi, a laptop u drugoj.

    • Demon90

      @Dragan[MKD], 15.06.2019 - 11:02

      Ako ti podržavaju mirroring ne treba ti ništa drugo. Al pretpostavljam da ne. Znam da postoji nekoliko aplikacija al se ima na ne mogu sjetiti. Mislim da je ekipa HCLa- testirala neke

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?