HCL.HR

Odgođen je ARK remaster, ići će u early access fazu i lagano smrdi na prevaru

Zoran Žalac 03.07.2023.   •   10 komentara


Studio Wildcard odlučio je već po drugi put promijeniti cijenu svog planiranog remastera Ark Survival Ascended – iz razloga zato što remaster neće biti lansiran kao potpuna igra.

Remaster igre Ark: Survival Evolved, koji se zove Ark: Survival Ascended, pretvara se u svojevrsnu komediju.

Prvo je bilo najavljeno kako će se remaster prodavati jedino uz Ark 2 i nikako drugačije. Humoristični dio priče bio bi taj da bi se vlasnici originalne igre morali odreći ekspanzija za nju tako da kupe remaster koji te ekspanzije neće imati uključeno. Reakcije fanova na to nisu bile dobre pa je Studio Wildcard odlučio odvojiti Ark: Survival Ascended od Arka 2, uključiti dosadašnje ekspanzije u paket i – povisiti cijenu igre.

Pogodite što – sad su odlučili sniziti cijenu igre koju su odlučili podići prije nepuna tri mjeseca. Umjesto planiranih 60 eura, remaster Arka sad će koštati 45 eura, a tu će još biti i dodatni popust od pet eura za one koji igru kupe odmah po izlasku.

No, što se tiče tog izlaska… neće to biti u osmom mjesecu, kako je bilo planirano. Igra je odgođena za deseti mjesec te je najavljeno kako će biti lansirana u early access fazi.

Dakle remaster igre koja je dovršena lansirat će se u nedovršenoj fazi, odnosno u dijelovima. Preciznije rečeno, ove godine dobit ćemo osnovnu mapu The Island u remasteriziranom izdanju, zatim Scorched Earth ekspanziju krajem godine, dok će ostale mape uslijediti 2024. godine.

Usput rečeno – još uvijek nije prikazano kako će taj remaster Arka izgledati. I neće ni biti prikazano sve tamo do desetog mjeseca. Developeri kažu da će igra tek tada biti spremna za naše oči jer će tada prikazati kvalitetu samog proizvoda.

Ipak, dobili smo usporedbu remasterizirane opreme. Dakle, možemo očekivati svjetlije oružje i kvrgaviju toljagu. Za 45 eura.

Označeno sa: , ,

Komentari (10)

  • Iron666

    03.07.2023 - 09:41

    Ma de sprdačina. Remasterizirati ne tako staru igru je čist pokazatelj koliko je došlo po nekom pitanju loše vrijeme u svijetu gaminga. Zamisli koliko pohlepan ili bezidejan moraš bit da ideš naplaćivati 40€ +, igru iz 2015. i još se ne sramiš ubacit je u early access s čime dodatno potvrđuješ da ćeš svjesno lansirati polu-dovršen proizvod koji vjerovatno nije ni portan na UE5 i bit će optimiziran ko i ARK kad je tek izašao.

    Nebi im dao lipe za ovo

    • Iron666

      @Iron666, 03.07.2023 - 09:42

      *portan kako treba na UE5

  • Agent

    03.07.2023 - 09:47

    Jel ovo prvi remaster koji ulazi u early access?

  • Mamba_

    03.07.2023 - 10:20

    Kolko god im igre bile zabavne ili solidne za ovakve poteze ne zaslužuje ništa drugo nego da propadnu i bankrotiraju.

  • DjokaBA

    03.07.2023 - 10:22

    Oduvek su ovi i bili budale. Uzivao sam u Arku sa drustvom jer je bilo stvarno zabavno, ali bio je bugfest.

  • Apocalypse4987

    03.07.2023 - 10:28

    Ko će izgovorit čarobne riječi? Niko? Ok, kaće Ark?

  • Old_Gam3r

    03.07.2023 - 11:18

    Ova usporedba opreme na slici izgleda ko sprdačina, pa da sam developer ne bi se od sramote tako nečim hvalio, wtf?!
    Ovaj port na UE4 na UE5 bi trebao biti besplatan za vlasnike igre.
    Pa evo za Satisfactory su najavili upgrade na UE5 i besplatan je.
    Ovaj potez će im se odbiti sigurno 😀

  • vragec25cro

    04.07.2023 - 09:03

    Pa oni su od samoga pocetka(ea 2015) money graberi.2015 uzeo Ark preko Steam za nekih 17euri kad ga isprobao na bespaltnom vikendu vidio da radi na mojemu pc na higm-medium u ono vrijeme,da bi nakon mjesc dva igrao jedva ne medium a jos mjesec dva kasnije na low jer su samo ubacivali sadrzaje bez optimizacije,plus to da kupio igru i frendu da igramo zajajedno kako je spomenutno na njhovoj stranci,ali nije spomenuto da moras kupiti svoj server da mozete igrati sami.Kasnije na konzolama to rijeaili u split screnu

  • Cro legend

    04.07.2023 - 11:46

    Ja ne znam je li ikad iti jedan developer isao rusiti vlastitu igru staru 8 godina kako bi izbacio remaster(ne remake) iste igre koji ce biti jos u early accessu, samo kako bi opljackao vlastiti community.
    Nadam se da ce biti debelom minusu nakon izbacivanja “oba” Arka, jer je to ocito jedini nacin da neki ljudi dobiju reality check

  • PppPP

    05.07.2023 - 03:02

    Remaster u early access??? 60 eura??? Što se to događa u ovoj industriji, pohlepna govna

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?