HCL.HR

OnLIve je mrtav, živio PlayStation Now

Zoran Žalac 03.04.2015.   •   1 komentara


Zaključno s ovim mjesecom, cloud gaming usluga OnLive prestaje s radom, a resurse istoimene tvrtke preuzet će Sony.

OnLive i Gaikai bili su prvijenci tehnologije streamanja igara, odnosno cloud gaminga iliti igranja u oblaku. I dok je Gaikai u suštini poslužio tek kao podloga za ono što Amerikanci danas poznaju kao PlayStation Now, OnLive je već nekoliko godina gurao nezavisno. Međutim, sada ga je dočekala slična sudbina kao i nekad mu konkurentsku tvrtku.

Objavljeno je tako da će OnLive usluge biti okončane 30. travnja ove godine. Nakon toga svi korisnici koji su kupili igre na toj usluzi istima više neće imati pristupa. Tek će korisnicima koji su se pretplatili na uslugu od 28. ožujka biti vraćen novac. OnLive kakvog poznajemo time odlazi u povijest, ali njegove resurse i tehnologije preuzet će Sony.

Iako je OnLive jednim dijelom bio funkcionalan, čak i na našim prostorima, već je 2012. godine postalo jasno kako usluga nije postigla uspjeh kakvome su se nadali u tvrtki. Tada je otpušteno oko 200 radnika, a tvrtka je bankrotirala. Uz neke poslovne manevre održali su se na životu do daljnjega, ali stvari jednostavno nisu bile dobro posložene.

Mali broj korisnika usluge nije mogao rasti jer nije rastao ni katalog igara u ponudi, a najavom da će i druge tvrtke, poput Nvidije s Grid projektom, ući u cloud gaming sektor, vjerojatno je ispisana osmrtnica za OnLive.

Komentari (1)

  • Diazz72

    03.04.2015 - 22:28

    A kaj je sa vlasnicima igara?
    Mogli bi barem onima koji imaju igre kod njih poslati steam kodove ili sl. na mail.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?