HCL.HR

OnLive – Revolucija PC gaminga?

Zoran Žalac 15.05.2009.   •   0 komentara


OnLive je sustav koji će za određenu novčanu naknadu omogućiti igranje zahtjevnih PC igara na starijim konfiguracijama. Kako je to moguće?

Možda ste prije nekih godinu dana čuli tajnovitu najavu da je u razvoju servis koji će doslovno zgaziti Games for Windows program i redefinirati PC gaming. Ako niste, nije ni bitno – vijest o sustavu zvanom OnLive danas se brzinom svjetlosti proširila netom. Riječ je o sustavu koji će za određenu novčanu naknadu omogućiti igranje zahtjevnih PC igara na starijim konfiguracijama. Kako je to moguće? Kvaka je u tome što igru dakako neće pokretati vaše računalo, već nabrijana konfiguracija tvrtke koja donosi OnLive. Putem Interneta vama će se streamati slika, a u suprotnom smjeru slati će se informacije o kontroliranju igre. Za igranje u HD kvaliteti (720p) bit će potrebna brzina od 5 mbps, no kako je najavljeno i korisnici sporijih Internet konekcija (1-2 mbps) moći će igrati sve naslove u nešto nižoj rezoluciji.
Iako je sve ovo već samo po sebi dovoljno, OnLive je daleko više od streamanja igara. Obećane su i funkcije profila, poneke zanimljive opcije za hvalisanje i multiplayer, iznajmljivanje igara, centar za downloadanje demo inačica, trailera i patcheva, a uz servis se dobiva i poseban bežični gamepad. Kako bi to moglo izgledati u praksi, pogledajte u dvije video prezentacije pod opširnije. Izlazak ovog obećavajućeg servisa najavljen je za kraj 2009. godine.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?