HCL.HR

Origin klijent za PC više neće postojati, ali hoće EA Desktop App

Zoran Žalac 15.09.2020.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Electronic Artsov Origin ide u mirovinu – barem što se samog naziva tiče. PC gameri i dalje će imati zaseban klijent za EA igre, samo pod drugim imenom.

Već devet godina izdavačka kuća Electronic Arts na PC-u forsira svoju platformu zvanu Origin. Iako se korisnike u početku privlačili besplatnim igrama svakoga mjeseca, s time su u međuvremenu završili, a samu platformu nisu značajnije mijenjali pola desetljeća. Dodatnu zbrku na njoj stvorili su uvođenjem pretplata za Origin Access te Access Premiere.

Ove godine došlo je do velikih promjena kod poslovanja Electronic Artsa. Prvo je firma ponovno počela prodavati svoje PC igre izvan Origina, tj. na Steamu, a potom je najavljeno i spajanje EA Play usluge (preimenovanog Accessa) s Microsoftovom Xbox Game Pass uslugom na PC-u. Promjenama ni tu nije kraj jer je sada potvrđeno da naziv “Origin” u potpunosti odlazi u povijest.

To će se poklopiti s lansiranjem nove verzije klijenta za PC, kojega za sada nazivaju samo EA Desktop App. Navodi se kako će taj klijent biti brži za korištenje, da ćemo na njemu pronalaziti i instalirati EA igre brže nego do sada, te ćemo moći postaviti ograničenja koliko se dugo koja igra može igrati. Najveća promjena bit će u tome što platforma Electronic Artsa više neće biti zatvorena pa će se na listi prijatelja moći komunicirati i s kontaktima na drugim platformama (npr. Xbox, Steam i sl.).

Cilj ove promjene je da se igračima olakša igranje sa što manje granica, neovisno o platformi. Ubuduće će sve više igara Electronic Artsa koristiti cross-platform multiplayer te cross-progression sustav napredovanja pa EA ne želi da se na PC-u može komunicirati samo s igračima na PC-u, i sl. Isto tako ne žele stvarati konfuziju s imenima jer je naziv Origin do sada bio vezan jedino uz PC gaming, dok će EA Play biti i na konzolama i na PC-u.

Označeno sa: , ,

Komentari (5)

  • RaspudicT1986

    15.09.2020 - 09:27

    hvalim te bože
    nema vece gluposti od tog Origina
    nista me nije vise puta zaje…….

  • GTA222

    15.09.2020 - 11:10

    Ček jel to EA pokušava napravit nešto dobro? Meni to smrdi nije njima za vjerovat baš tek tako.

    • Saren

      @GTA222, 15.09.2020 - 11:48

      Meni se vise cini da hoce dodati EA-ovski nacin u kopiranje GOG-a xD

  • Nightyx

    15.09.2020 - 12:12

    Kad se sjetim, nova grafa, titanfall, bf1, origin, dobre sam sate proveo na njemu, al razumno je da nema vise sta trazit, barem ne na taj nacin

  • goran50005

    16.09.2020 - 00:00

    isto s****e samo drugo pakovanje, da izvinite nema gorih od EA

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?