HCL.HR

Originalna Assassin’s Creed trilogija navodno je trebala završiti na svemirskom brodu

Zoran Žalac 22.01.2022.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Ako je vjerovati radnu jednog istraživača s belgijskog sveučilišta u Leuvenu, Assassin’s Creed trilogija izvorno je trebala imati završetak u svemiru.

Sjećate li se kako smo se sprdali sa serijalom Fast & Furious šaleći se kako će jednog dana likovi iz tog serijala završiti u svemiru? Šala se ostvarila, a slično se moglo dogoditi s još jednim dugovječnim serijalom – Assassin’s Creed. Navodno je originalna AC trilogija, koja je završila Desmondovu priču u Assassin’s Creed 3, trebala završiti na svemirskom brodu.

Tako se barem navodi u radu Larsa de Wildta s belgijskog sveučilišta Leuven, koji tu tvrdnju bazira na intervjuima s kreatorom AC-a Patriceom Desiletsom i kreativnim redateljem AC-a 3 Alexom Hutchinsonom. Prema izvornoj ideji, priča je trebala završiti tako da je 12. 12. 2012. doista došlo do uništenja Zemlje, a Desmond Miles i Lucy Stillman osnivaju svoju civilizaciju na svemirskom brodu.

Naravno, igra nije završila tako, a nije poznato je li do toga došlo zbog toga što je lik Lucy Stillman dobio drugačiju sudbinu – navodno zato što je glumica Kristen Bell tražila da joj unaprijed plate za nastupe u budućim igrama. U bilo kojem slučaju, naknadnim Assassin’s Creed igrama bio je olakšan posao jer su i dalje svoje radnje mogle smjestiti na Zemlju.

Doduše, kasnije Assassin’s Creed igre nisu baš otišle u drastično drugačijem smjeru. Prezentacija civilizacije Isu bila je sve samo ne zemaljska, a skriveni bi se kraj Valhalle bez konteksta mogao protumačiti kao da se odvija na svemirskom brodu.

Komentari (3)

  • c0nNe

    22.01.2022 - 13:42

    Prvi XD

  • Iceman73

    22.01.2022 - 16:22

    I dobro kaj nije,svi naslovi izvrsni!

  • MD2

    23.01.2022 - 02:34

    Desmondov kraj je i pravi kraj serijala.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?