HCL.HR

Originalni Gothic dobit će preradu, ako to igrači budu htjeli

Zoran Žalac 16.12.2019.   •   2 komentara


Fantastični RPG klasik pod nazivom Gothic dobio je demo verziju neočekivane prerade. No, to nije garancija da će igra biti napravljena.

Ekipa THQ Nordica pripremila je interesantnu strategiju za jednu od igara koje imaju u razvoju. Naime, prošlog su vikenda predstavili preradu Gothica iz 2001. godine, i to kroz dvosatnu demo verziju dostupnu svima koji na Steamu imaju originalni Gothic.

Ključna stvar u svemu tome jest što još nije odlučeno hoće li Gothic remake krenuti u punu produkciju ili će se od projekta odustati. O tome će ovisiti reakcija fanova – ako oni daju zeleno svijetlo, onda će prerade biti, ako ne – ništa od toga.

Za sada je demo prerade izazvao podijeljene reakcije. Jedni su ugodno iznenađeni dok su drugi razočarani jer je igra vidno rađena s konzolama na umu (originalni Gothic bio je ekskluziva za PC). Neki čak tvrde da se ovom preradom uništava duh originalnog Gothica i da to nije smjer kojim bi serijal trebao ići.

Vrijedi napomenuti da u prerađivanju igre ne sudjeluje ekipa Piranha Bytesa koja je i napravila original, premda su oni dio THQ Nordica. Kako objašnjava ta izdavačka kuća, Piranha Bytes radi na drugom projektu kojega će predstaviti 2020. godine, a to je vrlo izgledno potpuno nova igra iz Gothic serijala.

Komentari (2)

  • Darac83

    16.12.2019 - 20:29

    Ufff, ovo bi uzeo odmah! Gothic mi je jedna od najjačih igara ikad…

  • c_ronaldo

    17.12.2019 - 22:11

    Sto se mene tice moze, nije Gothic 1 toliko los bio sa grafikom, ali ovo je pravo osvezenje..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?