HCL.HR

Originalni Resident Evil dobio je svoj HD remaster na PC-ju

Zoran Žalac 24.07.2023.   •   3 komentara


Ekipa koja je proljepšala stare Resident Evil 2 i 3 igre kroz Seamless HD Project sad je isto učinila i za prvi Resident Evil iz 1996. godine.

Možda vas je gornji naslov malo zbunio, ali tehnički gledano nije pogrešno sročen. Prvi Resident Evil već je dostupan na PC-ju u takozvanom HD izdanju, kroz remaster prerade prve igre. Iako je verzija Resident Evila iz 2002. definitivno bolja nego original iz 1996., još uvijek je su to dvije različite igre. I zato je zgodna stvar da se ona igra iz 1996. također može zaigrati u proljepšanom izdanju.

Od jučer je tako postao dostupan Resident Evil – Seamless HD Project, neslužbeni remaster za PC verziju Resident Evila. Grafika je u njemu poboljšana teksturama više rezolucije, detaljnijim modelima likova i protivnika, te dodatnim efektima (npr. vatre). FMV sekvence također su provučene kroz AI upscaling alate te izgledaju čišće i detaljnije.

E sad, sve je ovo lijepo i za pohvalu – samo što za ovaj neslužbeni remaster ne možete zaigrati na legalan način. Originalnog Resident Evila za PC nigdje nema u prodaji, a ova modifikacija kompatibilna je jedino s Ultra 2000 verzijom igre – koja je lansirana za japansko tržište. Dakako, postoji način da dođete do te verzije, ali nismo vam to mi rekli.

Komentari (3)

  • Prcinho

    24.07.2023 - 11:17

    Jedino sto me u naslovu zbunilo jest “PC-ju”

  • MeDoNjA

    24.07.2023 - 19:50

    Taman kad se spremam pogledati Resident Evil Death Island.

  • TheKreator

    25.07.2023 - 10:45

    Nisam dugo igro original RE1, ali s ovime, valja iskopati disk i probati, primamljivo je haha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?