HCL.HR

Osnivači Criteriona napustili studio

nebel 04.01.2014.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Potpredsjednik i direktorica studija Criterion napustili su razvojni tim nakon trinaest godina rada kako bi se posvetili nezavisnim projektima.

Sudbina razvojnog tima Criterion, zaslužnog za Burnout serijal i reanimaciju Need for Speeda, posljednjih je mjeseci pod upitnikom. Naime, većinski dio tima prešao je u novo oformljeni Ghost Games, a dvadesetak zaposlenika koji su ostali u matičnom studiju angažirano je na novom projektu koji po svemu sudeći nije racing naslov.

Sumnjiva situacija od danas je još neizvjesnija jer su studio napustili potpredsjednik Alex Ward i direktorica studija Fiona Sperry. Riječ je o dvojcu koji je postavio Criterion na noge prije trinaest godina, zbog čega takva odluka ima dodatnu težinu. Ward i Sperry odlučili su krenuti iznova te osnovati novi studio. Kada im to pođe za rukom svakako ćemo obratiti pozornost na njihove projekte. Što se Criteriona tiče, u Electronic Artsu navode sljedeće:

„Nevjerojatno kreativni i talentirani tim u Criterionu marljivo radi na novom projektu za next-gen konzole jer novi IP nastavlja biti prioritet u Electronic Artsu. Matt Webster vodi razvoj nove igre i Criterion ide dalje. Matt je već godinama u Criterionu i ima uzbudljivu viziju za tu novu igru.“

Komentari (3)

  • Scar1337

    04.01.2014 - 16:28

    ah da EA je u pitanju, sad mi je sve jasnije

  • goldfinger

    05.01.2014 - 08:28

    Ma,nek se samo rasformiraju..Criterion je u totalnoj bannani.(-)

  • Altair

    06.01.2014 - 13:25

    ionako su usrali nfs serijal tako da jos bolje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?