HCL.HR

Otkačeni 2D puzzle platformer Klaus uskoro stiže i na PC

Hrvoje Smoljić 13.01.2019.   •   1 komentara


Ako priču uredskog radnika koji se budi u čudnovatom podrumu niste iskusili na Playstationu 4 prije tri godine, uskoro ćete imati prilike to napraviti na PC-u.

Nekada su 2D platformeri bili pojam jednostavnog dizajna. Originalni Super-Mario je bio sasvim dobar sa svojim jednostavnim dizajnom i “otiđi tamo i spasi princezu” premisom. No, maštoviti proizvođači kontinuirano nalaze načina da naizgled jednostavan koncept pretvore u mnogo više. Celeste i GRIS su najnoviji primjer takvih igara. Klaus također. Doduše, on se bavi nešto manje ozbiljnim temama i zapravo je potpuno otkačena igra. Prvotno je ugledao svjetlo dana na Playstationu 4 još prije tri godine, a sada konačno stiže i na PC.

Radi se o igri u kojoj se protagonist budi u čudnovatom podrumu bez znanja kako i zašto je tamo dospio. Naravno, cilj mu je to i otkriti uz pomoć jedinog dostupnog traga – činjenice da mu je na ruci netko napisao riječ “Klaus”. U tom ćete naumu upravljati s dva različita lika i pokušati ih provesti kroz ukupno šest različitih svjetova. Isti su podijeljeni na 34 nivoa sačinjenih od soba s teškim platformerskim izazovima.

Prenese li proizvođač, uz odličnu glazbu i humor, i visoko responzive kontrole s PS4 verzije igre na PC – Klaus će biti prava poslastica za ljubitelje 2D platformera. Igra izlazi 24. 1. na Steamu i koštat će 15 dolara ili stotinjak kuna.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Mixa

    13.01.2019 - 20:43

    Izasla je pre tri godine, a ja prvi put cujem za nju. Valjda ce biti dobra igra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?