HCL.HR

Otkazan Legacy of Kain spin-off Nosgoth

Zoran Žalac 09.04.2016.   •   6 komentara


Koljačina među vampirima i njihovim lovcima u naslovu zvanom Nosgoth nikada neće zaživjeti kao konačna igra. Square Enix odlučio je ugasiti ovaj multiplayer projekt zbog slabog interesa publike.

nosgoth

Legacy of Kain serijal skriva se po sjenama već više od desetak godina i tek se s multiplayer igrom zvanom Nosgoth 2015. godine djelomično vratio na scenu. Međutim, taj je povratak bio kratkog vijeka. Nakon više od godine dana u Early Access fazi Nosgoth je otkazan te se gasi po završetku idućeg mjeseca.

Njegov developer Psyonix posvetio se u prvom redu Rocket Leagueu, no glavni razlog gašenja je slaba zainteresiranost publike za igru, ili barem nedovoljna da bi Square Enix podržao daljnji razvoj Nosgotha. Serveri se tako gase 31. 05. i označit će duplu smrt za Legacy of Kain serijal. Naime, Nosgoth je prvo bio planiran kao multiplayer komponenta igre LoK: Dead Sun, koja je također otkazana, prije nego je bila i najavljena.

Otkazivanje Nosgotha doduše ne znači i konačnu smrt za vampirski serijal jer prava na franšizu i dalje ostaju u rukama Square Enixa.

Komentari (6)

 • Hrv4tin4

  09.04.2016 - 11:39

  Dobro da sam kupio osnivački pack… Ali da budem iskren, igrao sam igru svega cca 2h… 🙁 Al opet – ode lova u vjetar….

 • IceScreamer

  09.04.2016 - 16:24

  Utrošio 100 sati, ne mogu reć da je bilo loše, samo je igra patila od malog broja igrača.

 • Truegentlemanx

  09.04.2016 - 17:09

  Nosgoth je imao jako los gameplay po mojem misljenju tako da ga nisam igrao puno, no zabavan koncept vise manje. Nadam se da nisu odustali od LoK serijala u potpunosti jer bi mogao biti reworkan u nekakav souls like serijal koji bi odlicno pasao stilu LoK.

  • OoReadMyMindoO

   @Truegentlemanx, 09.04.2016 - 21:55

   ni meni nije bio zabavan

 • Metalni

  09.04.2016 - 17:58

  U neku ruku, ovo je bilo i očekivano.

 • Tudum

  11.04.2016 - 09:26

  Zapravo mi je drago. Zna se o čemu je LOK serijal, vrhunska SP priča.
  Ove MP gluposti s klasama u nadi da će se to vrtit na turnirima mogu lijepo mačku o rep.

  Nadam se da su naučili lekciju i da će ponudit akcijsku avanturu na razini novih Tomb Raidera koja prokazuje što se događalo s Kainom nakon ubijanja Sarafan Lorda pa do kidanja Razielovih krila…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!