HCL.HR

Nosgoth

Matej Lazić Švogor 22.08.2014.   •   5 komentara


Maknuli smo križeve iz kuće i ponovno se družili s vampirima Legacy of Kain serijala. Doduše, vampiri u igri zvanoj Nosgoth nemaju drame poput Kaina i Raziela nego im je filozofija kudikamo jednostavnija.

Svi se sjećamo Wesleyja Snipesa kao Bladea – visokog, nabildanog i krvi žednog vampira. A znamo i za Roberta Pattinsona iz Twilight sage. S tom crnom ovcom vampirskog svijeta rijetko koji vampir ima neke zajedničke karakteristike, ali trendovi su trendovi, kao što znate. Srećom po igrače, tim modernim trendovima nije podlegao Nosgoth – spiritualni nasljednik Legacy of Kain serijala, orijentiran kompetitivnom multiplayeru. Naime, vampiri u Nosgothu ipak su bliži znatno muževnijem Snipesu. Uvjerili smo se to kroz nedavno beta testiranje igre pa vam ovom prilikom prenosimo svoje dojmove.

Nosgoth je igra u kojoj četiri „ljudska“ igrača pokušavaju eliminirati vampiriće kojima upravljaju druga četvorica igrača. Mečevi se sastoje od dvije runde – jednu rundu upravljate lovcima, a drugu vampirima. Partija napucavanja i ispijanja krvi ograničena je na deset minuta, ili po principu „tko prvi do 30 ubojstava pobjednik!“. Sam sustav borbe napravljen je glatko te sve „klizi“ uz pregršt sposobnosti za nadmudrivanje protivnika.

Kada igrate u ulozi lovca zna se dogoditi da ostanete bez potrepština, ali to ne predstavlja problem jer na nekim mjestima možete pronaći ”štand” koji ima sve što trebate. Kao vampiru, problem vam nije streljivo već zdravlje koje se smanjuje svakom strijelom u vašem nemrtvom tkivu. Nažalost, kad igrate kao vampir nemate štand s napitcima koji bi vam pomogli u tome, ali zato imate svoje zube.


Da, da – nakon što srušite protivnika, možete lijepo doći do njega zabiti svoje velike zube u njegov vrat. Tako ispijate njegovu krv nekoliko sekundi, a sebi vraćate potrebno zdravlje. Mislimo da krvna grupa pri tome nije pretjerano bitna, ne radi se ipak tu o izbirljivim vampirima. Ali moramo priznati da nam je bio gušt odvući svladanog protivnika negdje u mrak i ”nahraniti se” njime, pogotovo jer to igrač koji ga kontrolira sve vidi na svom ekranu. To je malo zlobno, ali istovremeno i zgodan način da pokažete dominaciju nad nekim.

Pomalo je zlobno što protivnik mora gledati kako se hranite njegovim likom, ali je istovremeno dobro za pokazivanje dominacije.

Kada smo bili na strani ponosnog ljudskog roda najbolje nam je „sjela“ Hunter klasa – luk i strijele za nanošenje štete, eksplozivna strijela za zadavanje završnog udarca i Bola. Jedino što mu fali jest češnjak. Bola je inače čudna naprava koju tvori željezni lanac s dvije kugle na oba kraja. Kada dobro tempirate bacanje te stvarčice na vampira, na taj ga način „ukrotite“ tako da privremeno ne može skakati ni mahati kandžama.


Što se „tamnije strane“ tiče, ondje nas je oduševio Reaver – brz, okretan, velikog dohvata i impresivnih skakačkih sposobnosti, toliko da bi mu i naša Blanka bila zavidna. Ako upadne u škripac, Reaver može baciti dimnu bombu koja zacrni ekran protivnika i daje mu prednost za bijeg. Vjerujte nam, doživjeli smo to mnogo puta za vrijeme igre i doista ga je teško uloviti nakon toga. Kada zbrojite sve sposobnosti Reavera i pridodate još da držanjem tipke Shift skačete po okolnim objektima, trebalo bi vam biti jasno zašto su nam vampiri pružili ljepšu stranu igranja.

Na biranje za igranje na ljudskoj strani još su Alchemist, Scout i Propher, a kod vampira Tyrant, Sentinel i Deciever. Neki od likova bili su nam zaključani pa ih nismo mogli isprobati sve, ali jedva čekamo istražiti njihove sposobnosti u punoj verziji igre.

Nosgoth je trenutno u Early Access programu na Steamu. Iako se radi o nedovršenoj verziji igre koja nema toliko dostupnih mogućnosti, iz priloženog se vidi kvaliteta ideje. Igrivost i grafika na pristojnoj su razini, a vjerujemo da će izlaskom pune verzije biti još i bolji. Važno je napomenuti da se radi o besplatnom (F2P) naslovu za igranje, kojeg ćete nakon jednostavne registracije lako moći skinuti na vaše računalo – jednom kada igra bude dovršena. Sve što u međuvremenu možemo zaželjeti jest to da ispaljivanje strijela i ispijanje krvi krene što prije.

Komentari (5)

  • Metalni

    22.08.2014 - 15:36

    Lijepo to bogme izgleda, ali ništa do reboot-a Legacy of Kain serijala…. Pogotovo prvog SR dijela.

  • LuCky_LuKe

    22.08.2014 - 16:42

    Ja se prijavio jos kada je bila alpha,dobio key i zaboravio.Sada ste me podsjetili da probam malo

  • maxim.x

    22.08.2014 - 18:49

    Poslao mi je Sqare Enix key jos prije koji tjedan ali sam ga smetnio s uma, sada mozda isprobam.

  • vlatko2003

    22.08.2014 - 22:55

    smece,hocu soul reaver

  • Gvags

    23.08.2014 - 01:40

    imam key, ukljucen ali nemam s kim igrati pa mi je pomalo dosadno. iako mislim da imam jos jedan neiskoristen key ako se ne varam…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?