HCL.HR

Otkazana je još jedna Eve Online pucačina, ali bez brige – dolazi druga

Svan Hlača 20.02.2020.   •   1 komentara


Rad na naslovu Project Nova je prekinut, ali razvojni studio CCP Games ne odustaje od nove igre u svijetu EVE Onlinea.

Tko se sjeća Dusta 514, pucačine za PlayStation 3 koja se odvijala paralelno uz EVE Online, sve do 2016. godine kada je ugašena? Nije to bio jedini pokušaj islandskog studija CCP Games da proširi EVE Online, a nije bio ni jedini koji je završio neslavno. Jučer smo tako doznali da je prekinut i razvoj pucačine pod radnim imenom Project Nova.

Odluka je donesena jer, prema riječima Georgea Kelliona iz samog studija, iskustvo igranja koje je prikazano na EVE Vegas ’18 eventu više ne zadovoljava njihove visoke kriterije i ne ispunjava očekivanja koja imaju za igru ovog tipa.

Međutim, nema straha jer je u istoj objavi otkriveno kako rade na drugom EVE shooteru koji će biti orijentiran na multiplayer iskustvo, a kojega razvija njihova londonska podružnica.

Ova je vijest izazvala komešanje među igračima EVE Onlinea na Redditu, ali je ekipa iz studija je odlučila dodatno pojasniti svoju odluku u komentaru objave. Prema navedenome, nije riječ o gašenju jedne igre već o promjeni koncepta i njegovom širenju van onoga što je inicijalno bilo zamišljeno u okviru naslova Project Nova.

„Nova“ igra još uvijek nema ime i neće ga imati do daljnjega. CCP Games živi moto “djela, a ne riječi” pa tako ne čudi da ističu da žele pokazati što su napravili kada igru završe, a ne pričati o tome i dizati nepotrebni hype.

Ostaje za vidjeti je li ovaj projekt treća sreća ili će i on pratiti sudbinu svojih prethodnika.

Komentari (1)

  • l)oolvl

    20.02.2020 - 23:45

    Dust 514 je bio možda najlošiji FPS kojeg sam igrao… možda bolje da se drže EVE-a i proširuju ga in-game

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?