HCL.HR

Otkazana preorder kampanja za Deus Ex: Mankind Divided, pobijedio zdrav razum

Zoran Žalac 02.10.2015.   •   5 komentara


Zahvaljujući iznimno negativnoj reakciji publike na novi oblik preorder kampanje za Deus Ex: Mankind Divided, Square Enix odlučio je odustati od tog eksperimenta.

Prije nekoliko mjeseci Square Enix je za nadolazeći Deus Ex: Mankind Divided predstavio „Augment your pre-order“ program u kojemu su se dodatni sadržaji za igru trebali otključavati po pojedinim regijama kada bi se prije izlaska igre skupio dovoljan broj narudžbi. Korisnici su na taj način mogli birati koje sadržaje žele dobiti kao bonus za naručivanje igre. U konačnici, cilj kampanje je bio da se što većim brojem ranih narudžbi pomakne datum izlaska igre za četiri dana za sva tržišta.

Međutim, pokazalo se da takav program nije ono što korisnici žele. Umjesto zadovoljstva ponuđenim opcijama, ovaj preorder program izazvao je frustracije i negativne reakcije na internetu. Square Enix je stoga jučer objavio kako odustaje od programa te će sve sadržaje ponuditi kupcima koji igru naruče prije izlaska ili je kupe odmah prvi dan kad krene u prodaju. Zato jer, eto – mogu kad hoće. Isto tako, neće biti nikakvog odgađanja igre zbog ovoga jer će svi dobiti pristup istoj na isti dan – 23. 02. iduće godine. Zato jer, eto – narudžbe za igru nemaju nikakve poveznice s time kada će ona biti spremna za izlazak.

Ovo je inače prva značajnija pobjeda zdravog razuma nad tzv. pre-order kulturom koja je uzela nevjerojatnog maha dolaskom aktualne generacije konzola. Kako su se troškovi produkcije igara povećali, a njihove prodajne cijene ostale iste, izdavači na sve moguće načine žele od igrača izvući što više novca, a jedan od takvih pokušaja bio je upravo „augmentirani pre-order program“ iz Square Enixa. I moramo priznati da je dobro što je gamerska publika negativnim reakcijama rekla „No pasaran.“ Ili bez političkih konotacija:

Komentari (5)

  • madkikot

    02.10.2015 - 17:43

    Vazno je pokusati 🙂

  • l)oolvl

    02.10.2015 - 20:04

    pa baš mi je drago da makar jednom pobijedi zdrav razum u ovakvim "ponudama"

  • goldfinger

    03.10.2015 - 11:47

    Jbg.-nikad dosta $……..

  • ?ux

    04.10.2015 - 12:37

    Da se bar malo češće pobune, bilo bi puno manje debilana u industriji.

  • Czar

    @asdw25, 02.10.2015 - 21:56

    Nije to slučajno, niti samo radi ove sramotne opcije preordera na koju se izgleda gotovo nitko nije dao upecati. Tu svoje imaju i Ubisoft Montreal i Warner Bros koji su ljude u zadnjih godinu dana svojim uradcima fino izliječili od preorderanja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?