HCL.HR

Otkazani Aliens: Crucible trebao je biti horor verzija Mass Effecta

Hrvoje Smoljić 16.04.2019.   •   2 komentara


Danas imamo dobru Alien horor igru, ali zanimljivo je vidjeti kako je Obsidian prije deset godina zamišljao strašni RPG smješten u taj univerzum.

Obsidian Entertainment nam je kroz svoju bogatu povijest priuštio brojne dobre igre. Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity, KOTOR 2 i druge, a trenutno rade na željno očekivanom Outer Worldsu. No lako je zaboraviti kako je ovaj studio nekada davno radio i na igri smještenoj u Alien univerzumu.

Aliens: Crucible otkazan je bez previše objašnjenja davne 2009. godine, a tek sada smo dobili neke informacije o izazovima s kojima se proizvođač susreo pri igrinoj izradi. Naime, proizvođač je igru ugrubo opisao kao mnogo strašniju verziju Mass Effecta. Tijekom razvoja su, međutim shvatili kontradiktornost između svoje vizije i igre koju razvijaju.

Njihova originalna vizija je bila utkati beznađe i strah nalik onom viđenom u filmovima u svaku poru gameplaya. No, kako se radilo o RPG igri, trebalo je biti i nešto više akcije što je značilo – mnogo aliena! A tko se još boji nečega što tijekom igre ubije tisuću puta?

Uz RPG izgradnju odnosa s drugim likovima, igra je trebala biti djelomično nalik modernim survival igrama. To bi podrazumijevalo sakupljanje resursa te izgradnju baze pod konstantnom prijetnjom alienske najezde. Eto, nažalost nikad nećemo saznati kako je igra mogla u konačnici ispasti, no svakako bacite oko kako je izgledala za vrijeme razvojnog procesa.

Komentari (2)

  • invictum

    17.04.2019 - 16:48

    Ovo mi vise vuce na serious sam tip igre nego neki rpg :D… Mozda dobro da nije izaslo :).

  • darijoman

    17.04.2019 - 20:09

    Alien Isolation je tata mata

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?