HCL.HR

Otkriven HTC Vive Pro za kronične bogataše

Zoran Žalac 09.01.2018.   •   7 komentara   •   Tehnologija


HTC će do kraja godine potpuno osvježiti svoju Vive platformu, kako hardverski, tako i softverski.

vivepro-980x620

Kako je bilo i najavljeno, HTC je na CES sajmu predstavio ažuriranje svog VR uređaja HTC Vive. Novi headset zove se Vive Pro i namijenjen je “entuzijastima”, što u prijevodu znači onima koji se ne boje posegnuti duboko u novčanik.

Vive Pro osim plavog premaza donosi nekoliko novih stvari. U prvom redu, u stanju je prikazati rezoluciju od 2880×1600 (78% veću od prethodnog modela), i to na OLED zaslonu. Drugi noviteti su integrirane stereo slušalice s dualnim mikrofonom, koje se sada mogu i ukloniti, te dvije kamere na prednjoj strani uređaja. Osim tih pogodnosti, Pro verzija imat će i novu traku za ugodnije nošenje.

Ono što će definitivno pomoći ugodnosti korištenja uređaja jest službeni Vive Wireless Adapter, ali on će se prodavati zasebno. Adapter će korisnike osloboditi kablova, ali po cijenu uvođenja baterije koja će se morati puniti nakon korištenja uređaja.

Vive će također dobiti i unaprjeđene senzore za praćenje položaja u prostoru, a Valve kaže da će baze biti sitnije, pouzdanije i preciznije.

S obzirom da je originalni Vive za mnoge korisnike još uvijek premium uređaj, ne čudi što HTC nije htio otkriti cijene niti za jedan od najavljenih uređaja. Znamo samo da će se u prodaji naći tijekom 2018. godine.

Što se softverske strane tiče, predstavljen je i Viveport VR, pretplatnička usluga s ekskluzivnim VR sadržajima u sklopu koje će se moći isprobavati VR igre prije nego izađu, i sl.

Komentari (7)

  • Reponja123

    09.01.2018 - 10:53

    Izgleda ljepo

  • funky0308

    09.01.2018 - 10:53

    Ja se ne bojim ruku gurnuti dublje u dzep, samo slabo mi to pomaze 🙂 . I dalje mi se PSVR cini kao VR koji ce najlakse pronaci put do korisnika. Tesko je ocekivati neki ludi napredak tehnologije ako “tri” covjeka kupe nesto novo, a tesko je i ocekivati navalu i pojeftinjenje kada nema potraznje…brrr.. Sony ima jako dobru priliku vladati VRom i imati glavnu rijec. Samo neka nastave.

    • GTA222

      @funky0308, 09.01.2018 - 12:57

      Al PSVR je nula naspram HTC Vive, osim po pitanju cijene tu PSVR svakako ima veliku prednost.

    • funky0308

      @GTA222, 10.01.2018 - 14:24

      Slazem se, kvaliteta je neusporediva ali PSVR je best buy i sigurno ce proci bolje od ostalih puno skupljih VR setova. Ako nista drugo, barem kao pocetni set, nakon cega ce ljudi vidjeti da to uopce nije lose i da se Sony stvarno trudi osigurati sadrzaj za taj nesretni VR. Ostali nekako kaskaju, vise se razdvajaju i namjerno rade na nekompatibilnosti, a tako se bas i nece doci daleko. I ovako dev rade sto pet verzija i igara i portova, samo im jos i devet VR standarda fale 🙂 . Ukratko, slazem se ali i dalje mislim da PSVR radi omjera ulozeno – dobijeno ima dobar recept. Za 1500kn se dao nabaviti novi PSVR sto stvarno nisu nikakvi novci za tehnologiju staru svega par god..

  • fpapac

    09.01.2018 - 14:08

    balkancima je ovo i dalje preskupo, a kada svakako rade posebne uredaje samo za nase uredaje, koji su zamislite losije kvalitete, mogu li oni bar biti nesto jeftiniji umjesto da budu skuplji

  • BoneDigger

    09.01.2018 - 16:23

    Da, zamarat ce sa dizajniranjem uredaja posebno za nase trziste, za mozda dvojicu koji ce ih kupiti.

  • moordrak

    09.01.2018 - 17:39

    Par super ideja. Kvalitetniji i veći prikaz slike, bežičnost, modularnost. Cijena će vjerojatno biti paprena.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?