HCL.HR

Otkriven je prodajni rezultat Steam Decka, nije loše za početak

Zoran Žalac 04.10.2022.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Developeri Linuxovog KDE Plasma sučelja otkrili su kako od ove godine broje milijun korisnika više – zahvaljujući Steam Decku.

Valve do sada nije javno obznanio detalje o prodajnim rezultatima Steam Decka. No, doznali smo to iz drugog izvora. Naime, kako Valveov ručni PC za gaming koristi distribuciju Linux sustava sa sučeljem KDE Plasma, voditelj KDE-a na nedavnoj je konferenciji govorio upravo o tom uređaju.

Izjavio je Valve do sada isporučio više od milijun primjeraka Steam Decka te da još uvijek rješavaju narudžbe koje im stoje na čekanju.

Steam Deck je u prodaji nešto više od sedam mjeseci te je milijun isporučenih primjeraka skroz solidan rezultat. Naravno da to nije rezultat na razini konzola. Usporedbe radi, Nintendo Switch je bio prodan u 1,5 milijuna primjeraka u prvom tjednu prodaje. Međutim, treba uzeti u obzir da Valve nema dugu tradiciju proizvodnje hardvera kao druge firme, a i Steam Deck nije imao ekskluzivnu igru koja bi mu potaknula prodaju kako to obično biva s konzolama.

Prema zadnjim informacijama iz Valvea, trenutno je situacija takva da bi svi naručeni primjerci Steam Decka trebali biti isporučeni do kraja tekuće godine.

Komentari (2)

  • nixon227

    04.10.2022 - 11:14

    taman mi treba doći svaki čas, peglat će se Mario 😁

  • ajdin_sa

    04.10.2022 - 13:19

    Hoće li se moći iza Nove godine poručiti ili naći u slobodnoj prodaji ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?