HCL.HR

Pac-in-Time – žderač vremena

Zoran Žalac 03.01.2023.   •   3 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 28 godina žuti je Pac-Man putovao kroz vrijeme u igri Pac-in-Time koja je zapravo bila prepakirani Fury of the Furries.

Legendarni Pac-Man poznat je po svom žderanju točkica unutar labirinta. Međutim, imao je taj žuti tip i avanture nešto otvorenijeg tipa. Neke od njih su Pack Land, Pack-Man 2: The New Adventures, Pac-Man World te Pac-In-Time. Upravo se ova zadnja pojavila na današnji dan prije 28 godina za Super Nintendo i Game Boy konzole.

Pac-in-Time bio je 2D platformer u kojemu je Žuti putovao kroz vrijeme. Zla vještica vratila ga je u njegovu mladost 1975., prije nego se proslavio prvom Pac-Man igrom. Mladi je Pac-Man tako morao prijeći pet različitih svjetova i vratiti se u svoju sadašnjost 1995. godine. U tim je svjetovima Pac-Man jeo svoje točke i nadmudrivao neprijatelje. Mogao je pokupiti četiri različita pomagala: uže za njihanje i penjanje, čekić za udaranje, cipele za plivanje te vatrenu kuglu za uništavanje protivnika.

Pac-in-Time zapravo nije bila skroz nova igra nego prepakirani platformer Fury of the Furries. Tako se to prije radilo – francuski je developer Kalisto prvo izbacio nepoznati platformer za Amigu, Macintosh i DOS, a onda je postigao dogovor s tvrtkom Namco oko licenciranja Pac-Mana. Potom su samo promijenili likove i levele, smislili novu priču i eto druge igre.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (3)

  • ILoveGaming

    03.01.2022 - 12:36

    Ovo je Sonic the Hedgehog za Nintendo.

  • mili1985

    03.01.2022 - 12:38

    To “prepakiranje” drugih igara su dosta radili nekada. Sjećam se da su to napravili s Turrican serijalom i Universal soldier igrom. Kada je film Uni. soldier izašao, uzeli su Turricana i malo promijenili glavnog lika i redizajnirali par levela. Čak su i protivnike iste ostavili, koji nemaju veze s filmom.
    Lijenost i brza lova su idealna kombinacija.

  • Pajo Paksu

    03.01.2022 - 16:28

    Kad sam bio tinejđer Packman i ona zmija što si nikako ne smije pojest rep te kao Popaj spasi Olivu od King Konga i mnogi drugi automati za video igre zamjenili su do tada nezamjenljivi fliper

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?