HCL.HR

Šok: Pac-Man si našao novu ženu, ova nosi štikle umjesto čizama

Zoran Žalac 08.04.2022.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Bandai Namco je iz nekog razloga odlučio promijeniti izgled lika Ms. Pac-Man u reizdanju Pac-Landa za Nintendo Switch.

Pomalo je komplicirana priča o žutom Pac-Manu i njegovoj boljoj polovici zvanoj Ms. Pac-Man. Ta su dva lika stvorile dvije odvojene kompanije i strpale ih u brak koji bi se mogao opisati kao prisilni. Par se prvi put zajedno pojavio u igri Pac-Land iz 1982., kao i njihovo dijete Baby Pac-Man.

I sve je bilo dobro do jučerašnjeg dana kad je Pac-Land dobio svoje “arhivsko” izdanje za Nintendo Switch, u kojemu je otkriveno da Pac-Man ima drugu ženu i drugo dijete. Da se razumijemo, nema tip još jednu ženu i još jedno dijete, nego je u istoj igri dobio drugačiju ženu i drugačije dijete.

Ms. Pac-Man tako je postala Pac-Mom te promijenila stil oblačenja. Umjesto crvenih čizama sada nosi roza štikle, a umjesto mašne na glavi ima šešir. Mali Baby Pac-Man također je dobio promjenu u boji odjevnih predmeta te umjesto mašne na glavi sada ima cvijet.

Čemu ovakav povijesni revizionizam 40 godina stare igre, pitaju se fanovi. Službenog objašnjenja nema, ali se nagađa kako je Bandai Namco Pac-Manu promijenio ženu da ne mora plaćati prava za korištenje njezinog lika u svojim igrama.

Sjećate se kako smo na početku naveli da su Pac-Mana i Ms. Pac-Man kreirale dvije odvojene kompanije? E pa ona koja je stvorila žensku verziju Pac-Mana u međuvremenu je propala, ali se prava na Ms. Pac-Man dokopala druga tvrtka kojoj bi Bandai Namco trebao plaćati za korištenje tog lika u svojim igrama.

Gospođa Pac-Man tako se preobukla iz čizama u štikle, a Bandai Namco je uštedio koji novčić više u ova napaćena vremena.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?