HCL.HR

Paper Beast nova je igra kreatora Another Worlda, u potpunosti rađena za VR

Stjepan Fikter 11.04.2019.   •   0 komentara


Eksperimentiranje, istraživanje i fokus na fizikalne sustave glavni su pokretači Paper Beasta koji će simulirati ekosustav s divljim životinjama kreiranima od papira.

Eric Chahi, tvorac Another Worlda kojeg smo prvo igrali ’91 na Amigi, a zatim kasnije i na modernim konzolama, u pripremi ima novi naslov – Paper Beast. Baš kao u Another Worldu, ni u Paper Beastu neće biti teksta ili dijaloga nego će se svijet otkrivati istraživanjem i eksperimentiranjem unutar virtualne stvarnosti.

Naime, igra će imati fizikalni sustav koji bi trebao to iskustvo dodatno obogatiti kroz jednostavne interakcije i manipulacije okolinom. Sama igra je virtualno putovanje kroz koje ćemo doživjeti kompletni ekosustav s unikatnim životinjskim svijetom kreiranim od papira.

Tako će životinje reagirati na naše ponašanje kako se bude vršila interakcija sa svijetom, no Eric kaže kako nije riječ o god game žanru, nego se samo neki njegovi ključni sastojci nalaze unutar igre. Uz to, svaka od životinja trebala bi predstavljati simbolični most između svijeta ljudi i svijeta informacijskih tehnologija.

Paper Beast trebali bismo zaigrati kasnije ove godine na PS VR-u, a iduće godine treba stići i verzija za standardni PlayStation 4.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?