HCL.HR

Parkitect krajem ovog mjeseca napušta Early Access

Hrvoje Smoljić 14.11.2018.   •   1 komentara


Parkitect je proveo četiri godine u pećnici i konačno je spreman za izlazak iz Early Accessa, a to znači da će ljubitelji menadžerskih igara izgradnje zabavnog parka konačno doći na svoje.

Igre u kojima preuzimate ulogu menadžera zabavnog parka su prava rijetkost i žanr kojim je do sada uglavnom vladao Rollercoaster Tycoon serijal. No krajem mjeseca, nakon četiri godine razvoja, od kojih su dvije bile provedene u Early Accessu, izlazi Parkitect – igra koja predstavlja moderniziranu verziju starijih tajkunskih igara.

Kao i u drugim igrama ovog tipa, cilj vam je stvoriti uspješan i profitabilan zabavni park s mnoštvom atrakcija te se pobrinuti da svaka potreba vaših posjetitelja bude u potpunosti zadovoljena. Osim dizajniranja vlakova smrti, to podrazumijeva i izgradnju raznih uslužnih trgovina poput restorana, kafića, i suvenirnica, ali i upravljanje zaposlenicima poput mehaničara, čistača i slično.

Posebnost Parkitecta je u tome što će iz gameplay perspektive balansirati između važnosti estetskog izgleda i menadžerskog upravljanja parkom. To znači da će igrači moći mijenjati razne aspekte njegovog pozadinskog funkcioniranja u novčanom i kadrovskom smislu, dok će s druge strane istovremeno za zadovoljstvo posjetitelja biti bitna i estetska tematika njegovih pojedinih dijelova.

Parkitect će izaći sa sveukupno 26 parkova u različitim stadijima razvoja, ali i na teritorijima različitih veličina s kojima će testirati naše menadžerske sposobnosti. Naravno, ako ne želite brinuti o novcu, kreativni mod će vam omogućiti da pustite mašti na volju i bez ikakvih ograničenja izgradite park iz vaših snova. Uz zanimljivu poligonalnu estetiku, brojne korisničke modifikacije i vrlo pozitivnu ocjenu na Steamu, Parkitect će prilikom izlaska, 29. 11. zasigurno zadovoljiti mnoge igrače željne igara ovog tipa.

Komentari (1)

  • fpapac

    14.11.2018 - 12:09

    izgleda zanimljivo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?