HCL.HR

Pedesetak Unity igara stiže na Wii U, radi se i na podršci za 3DS

nebel 24.03.2014.   •   5 komentara


Nintendo i Unity Technologies, vlasnik popularnog Unity pokretača, prošle su godine najavili partnerstvo, a ove godine vidjet ćemo plodove istoga u obliku pedesetak Wii U igara na Unityju.

Unity stiže na Wii U konzolu. Ne, nije riječ o novom Assassin’s Creed: Unityju, ali je zato riječ o pedesetak indie igara koje će se naposljetku pojaviti na Nintendovoj konzoli. Naime, Nintendo i Unity Technologies prošle su godine počeli raditi na dovođenju podrške za Unity pokretač na Wii U platformu.

U Nintendu priznaju kako je to potrajalo više nego je bilo očekivano, ali da se isplatilo jer nam uskoro stiže pravi val Wii U igara na Unity pokretaču. Na ovogodišnjoj GDC konferenciji, Nintendov predstavnik Damon Baker za portal Siliconera imao je sljedeće za reći:

„Ovom prilikom, na GDC-u, imamo devet [Unity] igara u izlogu. Trenutno imamo sedamnaest igara u razvoju koje su predstavljene Nintendu. Stoga će svi ti naslovi biti dostupni unutar sljedeća dva mjeseca. A onda imamo još pedesetak igara koje su na čekanju i koje dolaze, stoga možemo reći kako imamo uistinu mnogo Unity sadržaja na putu.“

Spomenutih devet Unity igara koje je Nintendo izložio na GDC-u redom su: Armillo, Ballpoint Universe: Infinite, Cubemen 2, Ittle Dew, Monkey Pirates, Nihilumbra, Sticki It to the Man, Teslagrad i Wooden Sen’Sey.

I dok još uvijek čekamo taj val Unity igara za Wii U (zapravo, bilo kakav val igara za Wii U 🙁 ), potvrđeno je i to da Nintendo i Unity Technologies surađuju i dalje, ovaj puta kako bi doveli Unity na prijenosni 3DS. Ranije ove godine, Unity verzije 4.3 dobio je podršku za jednu drugu prijenosnu konzolu – Sonyjevu PlayStation Vitu.

Komentari (5)

  • 4mal

    24.03.2014 - 16:54

    oho za vitu ! nice !

  • ssandokan

    24.03.2014 - 19:12

    Što su to Unity igre?Unity je neki framework za razvoj igara?
    Nisam baš upoznat s time.
    Je moguće da se iz tih pedesetak igara izrodi neka kvalitetna igra?

    • Cro007

      @ssandokan, 24.03.2014 - 21:44

      Unity3D je engine. Popularan je po tome što ima i free verziju za one koje se hoće iskušat u Indie naslovima. Plačena licenca koja je 1500 USD samo za PC/Mac/Linux ne ukljućuje portove na konzole i mobilne platforme pa se i to dodatno mora platiti.

      Uglavnom, Unity3D je odličan game engine. Ja sam ga krenuo koristit ali za izradu igre na njemu treba puno vremena i truda, a ja to nemam, i kada sam htjeo napraviti tim, svi su masovno išli u ekipe za DayZ/CoD kopije.

      Ima puno igara u razvoju (The Forest, Raindrop, Kerbal Space Program, i još mnoge) koje su jako obečavajuće.

    • lukaa712

      @ssandokan, 25.03.2014 - 18:23

      ako si mislio raditi 2d igru probaj kroz Construct 2, dosta je jednostavan naspram Unity-a , i ima već gotov template za dosta toga.

  • lukaa712

    25.03.2014 - 18:23

    ako si mislio raditi 2d igru probaj kroz Construct 2, dosta je jednostavan naspram Unity-a , i ima već gotov template za dosta toga.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?