HCL.HR

Phil Spencer postao vodeći čovjek Xbox ogranka

nebel 01.04.2014.   •   0 komentara


Microsoft je nakon odlaska bivšeg šefa Xbox ogranka brzo popunio to mjesto. Na njega je, naime, uskočio donedavni predsjednik Microsoft Game Studiosa Phil Spencer.

Microsoftov Xbox brend, ili preciznije rečeno Xbox ogranak, u manje od godinu dana izgubio je dva čelnika, odnosno voditelja. Prvo je nakon E3 fijaska otišao Don Mattrick, a nedavno je tvrtku također napustio i Marc Whitten. U tvrtki su brzo posložili stvari, našli privremenu zamjenu za Whittena te se odlučili za manju rekonstrukciju. Spojeni su tako svi timovi s Xbox predznakom zaduženi za Xbox Live, Music i Video usluge. Svima njima predsjedat će donedavni predsjednik Microsoft Game Studiosa Phil Spencer, a njegova titula bit će „glavešina od Xboxa“. U slobodom prijevodu, naravno.

Spencer se nametnuo kao logičan kandidat za tu poziciju s obzirom da je u Microsoftu već 25 godina i da je bio itekako istaknuta ličnost u zadnje vrijeme, kao i za prije lansiranja Xbox One konzole. Uz njega su tu još bili Yusuf Mehdi, koji ostaje šef marketinga Xbox divizije, te glavni projektant Xbox One konzole Albert Penello. Predsjednik Microsofta Satya Nadella o Spencerovoj promociji izjavio je sljedeće:

„Sviđa mi se način na koji se Xbox tim fokusirao na odlične igre i iskustva igranja, način na koji se povezao s fanovima, pomaknuo granice zabave i prigrlio snagu cloud computinga na tako interesantan i značajan način. Phil je prava osoba koja će Xbox voditi prema naprijed.“

O svom novom angažmanu Spencer je izjavio:

„Sa mnom ćete dobiti fokus na gaming i najbolju platformu za igranje igara. Nije to fokus koji smo izgubili, ali je nešto o čemu ću voditi računa u Microsoftu. Bit će to zaista fokus na gaming na Xboxu, a moja nova uloga omogućit će mi da to izvršimo.“

Mi se, naravno, nadamo da je zaista tako, jer baš i ne želimo polusatne Microsoftove E3 konferencije koje za Xbox brend najavljuju više TV usluga nego samih igara.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?