HCL.HR

PiiWii je prijenosna i posve funkcionalna Nintendo Wii konzola

Pero Mlinar 03.01.2019.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Tvorac PiiWiia tri godine je radio na tome da dostupnim učini prijenosno igranje igara za Nintendo Wii i GameCube.

PiiWii je ime stvarčice za koju je njezinom tvorcu trebalo tri godine da je privede kraju pa učini mogućim igranje igara za Wii i GameCube u prijenosnom formatu. Nije to ništa posebno u tehnološkom smislu za tipa koji je kutijicu bombona pretvorio u konzolu, ali PiiWii se čak čini dosta praktičan i izvediv. Na njemu se mogu igrati igre za Wii i GameCube, a jedino što nedostaje je optički čitač diskova (igre idu preko USB-a).

Kako u njega idu originalni dijelovi za Wii te konzola ne počiva na emulaciji performanse su kakvima ih možete i očekivati – izvorno dobre. PiiWii ima sve što bi prijenosna konzola trebala imati – samostalni zvučnik, punjivu bateriju, dobar rashladni sustav…

Jedini veći problem s PiiWiijem je što konzola naravno neće biti u prodaji. Da se to kojim slučajem dogodi, Nintendov tim bi na tvorca vjerojatno nasrnuo kao jato crveno-bijelih osica (vidi slučaj zvan Soulja). Ipak, iako ga vjerojatno nećete zaigrati bez poznanstva s vlasnikom, PiiWii vam može poslužiti kao dobra inspiracija za slični vlastoručni pokušaj tehnološkog inoviranja.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?