HCL.HR

Plants vs. Zombies 2 – vremenski postojana ekskluziva

Zoran Žalac 15.08.2023.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno 10 godina, hit igra Plants vs. Zombies dobila je svoj nastavak, ekskluzivno za mobilne platforme.

Originalni Plants vs. Zombies iz 2009. svojedobno se pojavio na hrpi platformi – PC-u, konzolama, prijenosnim konzolama, mobitelima, tabletima pa čak i na davno zaboravljenom Blackberryju. Nastavak te igre, međutim, ograničio se samo na mobilne platforme – iOS i Android, od kojih je ova prva dobila Plants vs. Zombies 2 na današnji dan prije 10 godina.

Puni naziv igre glasio je Plants vs. Zombies 2: It’s About Time, a tim se podnaslovom studio  Popcap malo se našalio u dva smjera. Prvo, prošle su četiri godine od izlaska originala i već je bilo vrijeme za nastavak. Drugo, taj nastavak bio je o vremenu, odnosno vezao se uz temu putovanja kroz vrijeme.

Biljke i zombiji prvo su se vratili u prošlost do raznih tematskih svjetova poput drevnog Egipta, piratske ere, Divljeg Zapada i sl. Potom su otputovali u budućnost gdje su koristili futurističku mašineriju. Princip igre bio je isti neovisno o vremenu odvijanja – bila je to igra tower defence žanra u kojoj se trebalo obraniti od najezde zombija. Nastavak je donio nekoliko novih likova na obje strane, od kojih su neki bili specifični za mape/ere.

Za razliku od prvog dijela, PvZ 2 bio je besplatna igra s mogućnošću kupovanja pojačanja stvarnim novcem. Mikrotransakcije u igri nisu bile pretjerano nametljive, ali su neki dijelovi igre tražili od igrača da se vrati igri nakon nekog vremena ili plati da se odbrojavanje vremena ubrza.

Igra je u samo tjedan dana bila preuzeta više od 15 milijuna puta na iOS platformi, čime je postala najuspješnija mobilna igra Electronic Artsa. U konačnici je na iOS-u bila preuzeta više do 100 milijuna puta, a 2014. godine sličan je uspjeh doživjela i na Android platformi.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (2)

  • MoGaming

    15.08.2023 - 11:23

    Igra koja je uvijek na mom mobitelu, resetirao sam sve na novom mobitelu i sad igram ponovo. Neće se zadugo ponovit ovakva igra, a nažalost, ova kompanija ne ide u smjeru da pravi pravi nastavak.

  • f_152

    15.08.2023 - 11:24

    Fenomenalna

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?