HCL.HR

PlayStation financira razvoj originalne multiplayer igre novog tima Firewalk Studios

Zoran Žalac 22.04.2021.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Sony Interactive Entertainment dogovorio je ulogu izdavača za novu multiplayer igru koju razvija tim Firewalk Studios.

Još od ere PlayStationa 3 Sony nije imao projekte koji su se fokusirali na (mrežni) multiplayer. Nekoć su tako financirali multiplayer naslove kao što su MAG i Dust 514, no u eri PS4 konzole sve se svodilo na single-player igre. Slično je krenulo i s PlayStationom 5, no danas je najavljeno kako će jedna od budućih Sonyjevih igara biti potpuno originalni multiplayer naslov.

Njega će Sony Interactive Entertainment izdati u ime ekipe Firewalk Studiosa – tima koji je osnovan 2018. godine i do sada nisu imali ranijih projekata. Nije rečeno za koji su se žanr igre odlučili, no ako ćemo nagađati, bit će to igra u kojoj se puca. Voditelj studija je ipak bivši kreativni redatelj Destinyja, a ostatak ekipe radio je na BioShocku, Mass Effectu i Apex Legendsu. Male su šanse da će takav kadar zaposlenika raditi sportsku igru.

Angažiranje Firewalk Studiosa pokazuje sada već jasan trend u Sonyjevoj politici. Baš kao u slučaju Destruction All-Starsa i nadolazećeg Returnala, Sony planira prepustiti razvoj originalnih naslova studijima koji nisu pod njihovom brigom, te će s njima biti u partnerskom odnosu. S druge strane, ekipe u Sonyjevom vlasništvu radit će isključivo na visokobudžetim projektima i prepoznatljivim serijalima poput God of Wara, Uncharteda, Horizona, Ghost of Tushime i The Last of Us.

Sličan partnerski dogovor Sony je nedavno potvrdio s novim timom zvanim Haven, kojega predvodi bivša producentica Assassin’s Creeda, Jade Raymond.

Komentari (6)

  • Goblin

    22.04.2021 - 18:49

    Odličan potez sonya, bilo je i vrijeme da netko napravi vrhunsko multiplayer iskustvo i spasi svijet gejminga od propasti… ili tako nešto

  • Zoran Zabac

    22.04.2021 - 20:20

    Budimo realni microsoft udara nikad jače i bome su im udarci opasno dobri…a znamo svi da će Sony uzvratiti još jače od njih, tako da vjerujem da imaju čudesa pripremljena 😯😯😯

    • abel

      @Zoran Zabac, 23.04.2021 - 11:40

      Sony ne može udariti jače od Mikrosofta jer nemaju toliko para. Sony če imati odlične poteze (nadam se) ali ne toliko jake kao MS. MS je več udario SONY sa jako velikim potezom (ogromnim) a to je Bethesda i još više če, jer su rekli da če još više kupovati dali je to više studija ili 1 publiaher. Sony neče nikad moči udarit jače od MS jer ne nemaju toliko novca

    • vragec25cro

      @Zoran Zabac, 23.04.2021 - 11:41

      Bilo bi vrijeme da izbace neku multiplayer pucačinu kako se dalo vidjeti iz članka.Ovi battle royali i cod/bf več izlizani,tako da se nadam nekom dobrom fps ili hero shooteru.

  • marko1106

    22.04.2021 - 21:05

    Ali fora je da se na kraju Sony mrzi zbog njegovih fanatika koji jesu zaluđeni Sonyem previše ali to nije razlog da se mrzi Sony. Ali u neku ruku shvacam to, ja igram prvenstveno Sony pa mi neki ljudi ovdje nisu jasni koliko mogu opravdati Sony ali baš u svakom potezu koji Sony napravi pa makar i teški promašaj bio.

    • marko1106

      @marko1106, 23.04.2021 - 05:37

      A vidiš ja imam ps4 kao primarnu platformu za igranje igara. I nisu tu samo eksluzive, trenutno ne igram ni jednu. Igram ostale igre. Da gledamo eksluzive Xbox se ne bi trebao onda ni kupovati. Ali budimo realni da imam za PC od10000 – 15000kn vjerojatno konzolu ne bih ni imao. Glavni razlog je na kraju novac.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?