HCL.HR

PlayStation dovodi trofeje na PC, kao i komuniciranje s igračima na konzolama

Zoran Žalac 17.04.2024.   •   3 komentara


Sony na PC platformi za sada neće imati svoj launcher, ali će otvoriti vrata funkcionalnostima koje su do sada bile rezervirane samo igračima na konzolama.

Sony je povukao još jedan potez kojim su smanjili razlike između PlayStation i PC platformi. Ubuduće će se tako za Sonyjeve igre svi trofeji (i platine) dijeliti između PS5 i PC verzija.

Srećom, za PC igrače ovo za sada ne znači instaliranje još jednog launchera – to jest, nije to tako predstavljeno. Počevši s Ghost of Tsushimom idućeg mjeseca, PC igrači moći će koristiti PlayStation Overlay, do kojega se tijekom igranja dolazi kombinacijom tipki Shift+ F1.

Tu ćete tako moći pratiti napredak ostvarenih trofeja, vidjeti svoj profil za PlayStation Network te komunicirati s drugim igračima na PSN-u, uključujući onima koji se igraju na konzolama.

Iz Sonyja ističu kako je PlayStation Overlay za PC igrače potpuno opcionalna stvar, tj. korisnički račun za PlayStation Network neće biti uvjet za pokretanje igre. Isto tako, trofeji neće zamijeniti postojeći sustav achievementa na Steamu i Epic Gamesu, nego će se moći osvajati paralelno. Razlika je samo što se trofeji bilježe neovisno o tome igrate li PC ili PS5 verziju Sonyjeve igre, tj. mogu ih vidjeti i vaši prijatelji koji se igraju na konzolama, što nije slučaj kod achievementa na Steamu i Epicu.

Za sada je Ghost of Tsushima jedina igra kojoj je najavljena ova mogućnost, no nije isključeno da će ona naknadno biti dodana u već lansirane PlayStation igre za PC.

Komentari (3)

  • trulex

    17.04.2024 - 20:31

    Premoćno. Rispekt za potez bez launčera!

  • Agent

    18.04.2024 - 09:31

    Stvarno su neki previše opterećeni s trofejima.

  • Meeple666

    18.04.2024 - 16:50

    Ono, PS launcher integriran u igru zapravo. Dobra šema, ako ne jede puno RAM-a. Nestat će mi kombinacija tipki za game overlaye – windows, nvidia, Steam, epic, origin,…. Na svakom kantunu ekrana FPS brojač

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?