HCL.HR

PlayStation VR2 vjerojatno stiže 2023., kaže jedan analitičar

Zoran Žalac 30.05.2022.   •   11 komentara


Analitičar iz Hong Konga načuo je kako Sony kreće s masovnom proizvodnjom PlayStation VR2 uređaja kasnije ove godine, ali lansiranje će ovisiti o stanju igara za tu platformu.

Prema saznanjima hongkonškog analitičara Ming-Chi Kua, PlayStation VR2 u masovnu proizvodnju krenut će u drugoj polovici 2022. godine. Sony je navodno već dogovorio proizvodnju 1,5 milijuna primjeraka PSVR-a 2, ali se čini kako ih ne planira lansirati ove godine, nego potencijalno početkom 2023. Kako ističe spomenuti analitičar, lansiranje uređaja neće diktirati količina proizvedenih primjeraka, nego stanje samih igara za PSVR2. Drugim riječima, uređaj će biti lansiran tek kad bude imao solidnu postavu igara koje će popratiti to lansiranje.

Početna ponuda igara za prvi PlayStation VR bila je jedan od razloga zašto hrpa igrača nije pohrlila nabaviti taj dodatak. Većina naslova bila je ili indie produkcije ili u obliku malih dodataka/demo verzija. Batman: Arkham VR i Driveclub VR bili su jedini naslovi vrijedni spomena 2016. godine kad je PSVR lansiran. Sonyjev udarni VR naslov koji se dijelio uz sam uređaj bio je PlayStation VR Worlds koji je zapravo bio kolekcija manjih igara kratkog vijeka. Premda su neke veće igre, poput Rise of the Tomb Raidera i Star Wars Battlefronta, imale svoje VR modove, ti dijelovi igre bili su svedeni na 15-minutne doživljaje u VR-u, pa i kraće. Tek su mjesecima kasnije uslijedile VR igre vrijedne spomena.

Moguće je da Sony ne želi ponoviti istu grešku s PlayStation VR2. Za sada su već najavili da će jedan od lansirnih naslova biti Horizon: Call of the Mountain, dakle igra iz popularnog serijala Horizon. Ostale igre za PSVR2 premijerno ćemo vidjeti ovoga petka, 3. 6., u sklopu prezentacije State of Play.

Komentari (11)

  • moordrak

    30.05.2022 - 20:08

    A štajaznam. Sucker sam za ove stvari iako je iskoristivost upitna. Prošlu generaciju PS VR-a sam uglavnom koristio za surfanje po YT . Sada služi kao ukras na polici. Obzirom koliku su cijenu naši dućani nabili petici u bundle izdanju, ne očekujem da će se ova igračka prodavati po popularnim cijenama…

    • PppPP

      @moordrak, 30.05.2022 - 22:37

      praktičniji su PC uređaji za VR ako me bereš ; )

  • Enrubius

    30.05.2022 - 20:15

    Nabavljam svakako, nadam se da će poboljšanje što se tiče vizuala biti znatno,radi bolje imerzije.

  • Stitrek

    30.05.2022 - 21:54

    PS VR 2 bi podigao popularnost VR gaminga kad bi podrzavao i PC platformu, inace ce VR2 biti niche kao i prvi VR, jer par dobrih PS VR naslova nece uciniti neki boom u prodaji.
    Ostaje pitanje, dali Sony zeli dobru prodaju PS5 i VR ekskluziva, ili zeli dobru prodaju VR2 uredaja?

    • moordrak

      @Stitrek, 31.05.2022 - 14:39

      Sony želi bolju prodaju. Točka. 🙂 Stvar je što PSVR možeš koristiti na PC-u. “Magija” je u onoj dodatnoj kutijci i komadu softvera imena Trinus. Steam korisnici, imaju još jedan softver na raspolaganju iVRy. Ugl,štogod koristio, stvar radi sasvim solidno sa puno igara.

    • Stitrek

      @moordrak, 31.05.2022 - 23:50

      Da, ali oficijalna podrska sa strane Sonya bi bila puno bolja, pogotovo sad kad sve vise ekskluziva dovode na PC.

  • kebbab

    30.05.2022 - 23:03

    Ovo plus ps5 pro, kao prošle generacije na dan izlaska.

  • Akull

    31.05.2022 - 10:15

    Jel bude mogao na PC da se spoji žicom…?

    • moordrak

      @Akull, 31.05.2022 - 14:51

      Nisu pokazali procesorsku jedinicu, a već znamo da PS5 ne sadrži posebni hardver za obradu VR-a, naravno, tu je i zadržavanje žice na hedasetu. Dok netko ne odradi odkutijavanje, možemo samo pogađati. Postoji vrlo velika vjerojatnost da se osnovne komponente, osim upgrejda performasi neće previše mjenjati. Vjerujem da će se koristiti HDMI passtrough kao i do sada…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?