HCL.HR

Pogledajte kako izgleda Darkborn, fantastična igra u kojoj igrate ulogu krvožednog čudovišta

Pero Mlinar 02.04.2019.   •   5 komentara


Darkborn je nadolazeća fantastična igra u kojoj protagonist nije čovjek, već čudovište u potrazi za osvetom.

Prije otprilike tri godine započeo je razvoj na Project Wightu, koji je ovih dana naziv promijenio u Darkborn. Radi se o igri fantastične tematike inspirirane nordijskom kulturom i mitologijom o kojoj otprije nismo pisali, a čini se podosta zanimljivog koncepta. Kako je paralelno s obavijesti o izmjeni imena objavljen i poveći broj konkretnih informacija o naslovu, ovo bi moglo biti dobro vrijeme da se uhvatimo tog posla.

Darkborn je naslov u kojemu se prati žanrovski standardna priča o osveti. U tome nema ništa posebnog, na prvu, prije nego što shvatite da je ta priča ispričana iz unikatne perspektive. Umjesto da igrate u ulozi nekog heroja, ovdje igrate ulogu čudovišta. Te zanimljive izmjene u perspektivi dotakli su se i tvorci naslova koji su na upit  opisali inspiraciju i izvore.

Kako bi to izgledalo da su Orkovi u Shadow of Mordor bili dobri tipovi? Kakvim su životima živjeli kolosi u Shadow of the Colossus prije nego što ste ih došli ubiti?

Ima tu i utjecaja King Konga, Beowulfa i Bambija.

Dakle, iako igrate ulogu čudovišta zapravo niste vi u načelu čudovište, nego su to ljudi. Zašto vas oni žele mrtvog, to vam nije poznato. Barem ne u početku. „Vi ste nevino biće zatečeno usred puno većeg sukoba Sila“, kažu tvorci. Što su točno te Sile, to ćete saznati tijekom igranja. Isto vrijedi i za informacije o svijetu, njegovoj mitološkoj pozadini, vašemu podrijetlu, itd.

Činjenica da ste “dobar tip” zapravo malo toga znači što se tiče samog koncepta igre. Darkborn se ne ustručava od prikaza nasilja, koje je dinamično, eksplicitno i efektivno. Seksi, rekli bismo – drugim rječnikom. To možete vidjeti i u 15-minutnom videu, na dnu vijesti, kojim je popraćena objava. Igra je trenutno najavljena za PC. Datum izlaska još uvijek nije poznat (ni okvirno).

Označeno sa:

Komentari (5)

  • darijoman

    02.04.2019 - 21:45

    Ovo ne djeluje nimalo loše 🙂

  • Juventino

    02.04.2019 - 21:49

    BORIIIING

  • NeoGames

    02.04.2019 - 21:53

    Zar nismo nedavno ovako nes vidjeli a da je bilo cancelano

  • st.srki

    02.04.2019 - 23:27

    zanimljivo

  • Lovac

    02.04.2019 - 23:51

    Bila je neka igra gdje si vuk ili duh vuka relativno nedavno; gameplay je bio skoro pa isti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?