HCL.HR

Pogledajte kako izgleda nova Microsoftova trgovina za PC igre

Zoran Žalac 09.06.2019.   •   7 komentara   •   Tehnologija


Microsoft će igračima na Windows 10 platformi ponuditi još jednu aplikaciju za igre kako se ne bi morali mučiti s Microsoft Store.

Već smo prosvijetljeni informacijom kako usluga Xbox Game Pass dolazi na Windows 10, odnosno PC platformu. Neke igrače to možda raduje, a nekima diže dlake na tijelu od same pomisli da moraju koristiti aplikaciju Microsoft Store.

Ako s istom nemate iskustva, budite sretni – trgovina je to na kojoj je Microsoft natrpao hrpetinu stvari, od kojekakvih aplikacija, filmova i serija do svakakvih igara. I kad kažemo svakakvih, tu prvenstveno mislimo na hrpetinu mobilnih igara koje stoje u istom košu kao i visokobudžetni Xbox naslovi. Teško je na Microsoft Storeu razlučiti što je novo u ponudi, a trgovina u svom tom smeću nema algoritam koji bi prepoznao što igrača zanima pa mu po tome predložio neke slične igre.

No, Microsoft tome uskoro planira stati na kraj. Windows 10 dobit će još jednu gaming aplikaciju koja će služiti za isticanje Xbox Game Pass usluge te igara unutar iste. Ista će biti odvojena od Microsoft Storea te će kombinirati funkcije službene Xbox aplikacije – launcher za igre te komunikacijski dio za chat s osobama na listi prijatelja, bilo glasovni ili tekstualni, individualni ili u grupni, na PC-u ili mobitelu.

UPDATE: Aplikacija je sada dostupna za preuzimanje u beta verziji.

Unutar aplikacije igre ćemo moći kategorizirati po žanru, tražiti ih po imenu, gledati trailere i screenshote za njih, razgledavati recenzije korisnika te raspoređivati instalirane igre po listi s lijeve strane. Tijekom preuzimanja igara moći ćemo vidjeti detaljne informacije, npr. kojom se brzinom igra preuzima, kada će preuzimanje biti gotovo i sl.

Za razliku od Microsoft Storea, ova će aplikacija korisniku donositi preporuke za isprobavanje igara prema onome što on bude igrao. Prema onome što je najavljeno, za sada će nova trgovina za Xbox obuhvaćati samo probrane igre s Microsoft Storea, odnosno one u sklopu Xbox Game Passa. To znači da ovdje nećemo pronaći informacije o igrama na Steamu, Epic Games Storeu i drugim platformama, barem za sada.

Što se tiče samog Xbox Game Passa na PC-u, on će prvo krenuti u testiranje beta verzije, tijekom kojega će pretplata koštati svega jedan dolar mjesečno, a donijet će pristup katalogu od deset igara. Kasnije bi puna cijena usluge trebala biti 4,99 dolara, što je upola manje nego na Xbox One konzoli.

Komentari (7)

  • ernadone

    09.06.2019 - 16:25

    Microsofot potezi čista 10-tka! Giganti!

  • trulex

    09.06.2019 - 16:59

    Večeras će bit ludnica.

  • Demon90

    09.06.2019 - 17:56

    Svaka cast sve super znam da će ovo mnogima omogućiti da isprobaju igre koje možda ne mogu kupiti. Al ja osobno volim kupiti igru i biti u mogućnosti zaigrati bilo kada bez obzira jesam li pretplacen

  • BeLLicus

    09.06.2019 - 18:49

    Zašto mrtvi Google daje lažne informacije, kad upišem E3 2019 on izbaci ovo http://prntscr.com/nzlgvi a zapravo je jučer već krenulo sa EA playom i danas ima microsoft svoju konferenciju, zbog debila sam to mogao propustiti!

  • bert_raccoon

    10.06.2019 - 08:50

    “Tijekom preuzimanja igara moći ćemo vidjeti detaljne informacije, npr. kojom se brzinom igra preuzima, kada će preuzimanje biti gotovo i sl.” – Ove informacije su veoma revolucionarne. Toga još nigdje nije bilo! Osim svugdje.

  • funky0308

    10.06.2019 - 11:42

    Nije bas da su donijeli nesto posebno ali OK, dpnose nesto bez cega danas ne ide i pokusavaju pratiti korak s ostalima – posteno su sami sebi priznali da onaj njihov store nije ni za sto i da trebamo odvojeni launcher..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?