HCL.HR

Pogledajte kakve su igre Hrvati uspjeli napraviti u samo 48 sati

Zoran Žalac 31.01.2019.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Prošlog je vikenda u Rijeci održan Global Game Jam, globalni događaj stvaranja videoigara unutar 48 sati, a tri su se igre istaknule te su proglašene najboljima.

Proteklog se vikenda održavao Global Game Jam, globalni događaj tijekom kojega su nove igre nastajale u 48 sati, kako u svijetu, tako i kod nas. U Rijeci je taj događaj završio s ukupno pet igrivih igara, od čega su tri posebno istaknute te su njihovi tvorci nagrađeni za svoj trud.

Glavnu nagradu odnijela je izometrijska 2D igra Stray Away ekipe Swingersa. Ova igra nalik Zeldi avantura je u kojoj odluka apokaliptičnih proporcija utječe na budućnost igračevog doma.

Drugu nagradu dobila je igra Warmth, vizualna novela u kojoj držite vatru na životu kako biste mogli čitati priču o toplini doma. Na trećem mjestu završila je igra 4Home u kojoj Slavko preuređuje svoju kuću dok istovremeno bježi od korumpiranih političara.

Kao što možete primijetiti, dom/kuća bila je glavna tema Global Game Jama u Rijeci, a sve igre koje su nastale na toj temi možete besplatno preuzeti te zaigrati na PC-u tako da slijedite ovu poveznicu.

Komentari (1)

  • MarioTina

    31.01.2019 - 16:36

    A nije bilo moje igre, Ming i Dead Alien

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?