HCL.HR

Pojavila se glasina o Red Dead: Gunslingeru, vjerojatno lažna, ali…

Zoran Žalac 09.05.2022.   •   7 komentara


Netko je objavio navodnu sliku navodne prezentacije tvrtke Take-Two Interactive u kojoj se spominje navodni Red Dead: Gunslinger. Naše mišljenje? Vjerojatno je fejk.

Moguće je da ćete ovih dana naići na glasinu kako 2023. godine navodno izlazi nova igra iz serijala Red Dead – i to za mobilne uređaje. Navodna informacija potječe s navodne slike navodne prezentacije Take-Twoa i kako izvor nije pouzdan, vjerojatno se radi o neistinitoj informaciji. Nakon čega se nameće pitanje – a zašto mi onda uopće pišemo o tome?

Sezona je kiselih krastavaca, kao prvo, ali iskreno rečeno – zanimljivo je razmotriti šansu za nešto zvano Red Dead: Gunslinger. Vrijedi se sjetiti da je tematski slični Call of Juarez također imao svog Gunslingera kao manju igru arkadnog tipa. Nerealno je očekivati da ćemo vidjeti novi Red Dead svega četiri godine nakon izlaska drugog dijela (kojeg se čekalo osam godina), ali ovdje ipak pričamo o potencijalnoj igri za mobitele.

Red Dead je drugi najuspješniji Rockstarov serijal, ali nikad nije zaživio izvan konzola i PC platforme. Serijali kao što su GTA, Bully i Max Payne ranije su bili prilagođeni mobilnim platformama. A izdavačka kuća Take-Two Interactive nedavnim je akvizicijama pokazala da itekako računa na tržište mobilnih igara – početkom ove godine najavili su kupnju tvoraca FarmVillea i Words With Friends za 12,7 milijardi dolara, a prije toga su 2021. kupili srpski tim Nordeus, zaslužan za mobilni serijal Top Eleven.

Dakako, vijest o Red Dead: Gunslingeru treba uzeti s većom dozom rezerve, ali dobro je da nećemo morati dugo čekati da doznamo je li istinita ili nije. Take-Two Interactive svoje će financijsko izvješće o poslovanju podnijeti idućeg ponedjeljka, 16. 5. Ako u tom izvješću ne spomenu mobilnu Red Dead igru – znači da je cijela stvar izmišljena.

Komentari (7)

  • PppPP

    09.05.2022 - 15:18

    “zašto mi onda uopće pišemo o tome?” sad bi vam rekao ja zaš 🤣🤣🤣

  • SanKa

    09.05.2022 - 16:05

    isti komentar za mobitele ko iza LOTR igru. umrite

  • Ramzonja

    09.05.2022 - 16:31

    Jel se može negdje nabaviti RDR1 za PC?

    • Vujo777

      @Ramzonja, 09.05.2022 - 16:37

      Skineš emulator i igraš preko njega

    • Bronson

      @Vujo777, 09.05.2022 - 21:06

      Verovatno misli na red dead sa ps3 a to je idalje nemoguce igrati ugodno cak ni na najacim konfiguracijama..

    • MrPhilips

      @Bronson, 10.05.2022 - 21:01

      Moguće je, poboljšali su emulator, vrti se dobro na high-end.

    • Bronson

      @MrPhilips, 11.05.2022 - 00:00

      Doduse moje tvrdnje se odnose na rpcs3 cij razvoj pratim i za koji treba jako dobra konfiguracija za jedva ugodno igranje (citaj nekih 30tak fps i daj boze stabilnih vecinu vremena), ne znam u kakvom je stanju xenia..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?