HCL.HR

Pokemon GO treneri moći će vidjeti potencijalne Pokemone koji dolaze iz jaja

Zoran Žalac 13.03.2021.   •   5 komentara


Mijenja se način na koji funkcioniraju jaja u igri Pokemon GO. Ubuduće će igrači moći vidjeti koje bi im Pokemone jaja mogla donijeti.

Nije još okončana rasprava oko toga što je bilo prije – kokoš ili jaje; ali se možemo složiti oko toga da su jaja bila među prvim formama onoga što danas nazivamo loot boxom ili kako kaže Electronic Arts – mehanikama iznenađenja. Slično je i u igri Pokemon GO, gdje korisnici ne znaju koji će im se Pokemon izlijeći iz jajeta do samog trenutka kad jaje pukne. No, to će se u budućnosti promijeniti.

Razvojni tim Niantic krenuo je s testiranjem novog sustava koji Pokemon trenerima daje uvid u potencijale Pokemone koji se mogu izlijeći iz jajeta. Dakako, različite vrste jaja daju šanse za različite vrste Pokemona, ali ovaj sustav pokazuje šanse na pet razina, od kojih je ona peta rezervirana za vrlo rijetke Pokemone.

Šanse dobivanja određenih Pokemona nisu prikazane brojčano, odnosno postotkom, pa nije sve sasvim jasno koliko bi moglo biti. Neki su se igrači ranije žalili na manjak transparentnosti oko Pokemon jaja, a bilo je tu i optužbi da je cijeli sustav uzgajanja Pokemona podešen kako bi igrači trošili što više novca na tu igru. Razvojni tim Niantic stoga je obećao da će napraviti neke promjene da igrači budu informiraniji, a ovo je vjerojatno prvi korak u tome.

Označeno sa: , ,

Komentari (5)

  • phoda2

    13.03.2021 - 16:28

    koliko trenutno ima Pokemona sve ukupno u ovom trenutku ako je to uopće moguće znati 🤔

    • Ifkec

      @phoda2, 13.03.2021 - 22:09

      Ako misliš na PokemonGo, ima ih blizu 700. Pokemona u globalu ima oko 900.

  • marko1106

    13.03.2021 - 17:17

    Fifa i PES odavno imaju ovaj format. Koje potencijalne igrace možeš dobiti u kojoj grupi. Loot boxovi su promijenili sve a i dlc-ovi. I onda kažu produžilo se vrijeme pravljenja igre. Kako nece, dok osmisle kako zaraditi na vec napravljenoj igri prođe par godina. Kad bi napravili igru i stavili u prodaju pa se okrenuli drugoj igri išlo bi to puno brže. Ali pošto nije prioritet napraviti igru vec je prioritet zaraditi onda sve to nekako šljaka ali slabo.

    • Tiko222

      @marko1106, 13.03.2021 - 20:34

      pa normalno da je prioritet zaraditi sto vise, kakva bi to kompanija bili ako im nije prioritet cim vise zaradit.

    • marko1106

      @Tiko222, 14.03.2021 - 07:58

      Pa naravno, nisam ništa drugacija ni rekao. Zato cemo sve više i viđati mikrotransakcije. Ono što se događa na mobitelu biti ce buducnost gaminga.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?