HCL.HR

Pomirili se izdavač i programer – Spintires dobiva obećana poboljšanja

Renato Pedišić 20.02.2015.   •   0 komentara


Izgleda da će obećana poboljšanja ipak stići u Spintires nakon pomirbe izdavača i programera – HCL predviđa da je pomirba išla ovako: ‘Mir, mir, mir, nitko nije kriv, ava, ava, ava, nitko nije krava’.

Čini se da će Spintires, jedna od najzanimljivijih prošlogodišnjih simulacija, ipak imati svjetlu budućnost jer su se britanski izdavač Oovee i ruski programer Pavel Zagrebelnyy uspjeli pomiriti i dogovoriti o daljnjoj suradnji. Podsjećamo, svađa između izdavača i programera nastala je oko novca koji gospodinu Zagrebelnyyju nije pristizao za rad koji je obavljao na igri. To je moglo pod upitnik staviti najavljenu potporu za modove, pogled iz kokpita, najavljeni DLC, ali i nastavak o kojemu se već šuškalo po forumima igre.

Nakon nekoliko mjeseci šutnje i neizvjesnosti, izgleda da su svi problemi Ooveeja i Zagrebelnyyja sada iza njih što dokazuje i jedna i druga strana. Tony Fellas iz Ooveeja rekao je sljedeće:

“Otvoreno priznajemo kako je komunikacija između Ooveeja i naših mušterija u proteklim mjesecima bila slaba. Naša baza kupaca narasla je mnogo više nego što smo isprva očekivali i trebali smo se pobrinuti za to što prije – planovi za daljnji razvoj postali su magloviti i prije nego što smo shvatili, ‘vlak nam je već bježao’. Molimo vas prihvatite naše isprike. Mijenjamo način na koji radimo, za stalno! (…) U prošlosti su se javile spekulacije oko odnosa Ooveeja i našeg programerskog boga Pavela. Da – nijedan odnos nije bez svojih problema, ali mi smo riješili komunikacijske probleme koje smo imali u prošlosti”.

U ostatku objave gospodin Fellas obećao je kako će Oovee popraviti proces osiguranja kvalitete, poboljšati svoju development granu, objavljivati unaprjeđenja za Spintires barem jednom mjesečno i koješta drugo. Već sljedeći veliki update za Spintires koji će uključivati potporu za modove (čiji smo izostanak kritizirali u našoj recenziji) trebao bi stići početkom travnja. Naredni update, koji je najavljen za početak svibnja, uvest će pogled iz kokpita, a DLC je najavljen za ljetno vrijeme.

Što se tiče nastavka, objavljene su sljedeće informacije: “Kako možemo uopće govoriti o sljedećoj iteraciji Spintiresa ako nismo još završili unaprjeđivanje trenutne verzije igre? Pa, da budemo iskreni, softver nikada ne može biti gotov i mi to razumijemo. Ali s velikim uspjehom Spintiresa, ne moramo puno razmišljati o nastavku franšize i stvaranju još bolje igre s većim timom i većim budžetom. Tako da, s velikim užitkom možemo potvrditi da je planiranje za sljedeću iteraciju Spintiresa već započelo, u kojem god obliku da stigne. Preporučujemo da ne zapitkujete previše pitanja o njemu, budući da na takve upite još uvijek ne možemo odgovoriti”.

No, što na sve ovo Pavel Zagrebelnyy, druga strana spora, ima za reći? Pa, kao prvo, zanijekao je sve oštre kritike upućene Ooveeju koje su mu se pripisivale, vjerojatno da zapečati dogovor uspostavljen između njega i izdavača rekavši: “Bio sam iznimno ljut s nastalom situacijom, ali nikada nisam rekao nešto takvo [osvrt na navodno lažne Skype razgovore njega i Ooveeja] i zbilja ne vidim što je tip koji je to lažirao mogao postići s time. Zahvaljujući Tonyju naši komunikacijski problemi sada su prošlost pa možete očekivati nove ‘cool’ stvari za Spintires uskoro”!

Izgleda da će stvari uskoro krenuti na bolje za Spintires, a to nas i veseli, budući da nas je igra već po izlasku oduševila, o čemu smo više napisali u recenziji. Ako niste vični čitanju, ne propustite baciti oko na gameplay iz igre koji je Igor posnimio za vas, a koji se pokazao kao jedan od naših najgledanijih videa u 2014. godini.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?