HCL.HR

Poskupljuje pretplata za streaming uslugu GeForce Now, ali samo novim korisnicima

Zoran Žalac 18.03.2021.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara, Tehnologija


Streaming usluga GeForce po ulasku u drugu godinu svog postojanja dobiva nove pretplatničke opcije kojima ujedno i postaje i skuplja nego prije.

Prošlo je više od godinu dana otkako je lansirana streaming usluga GeForce Now, jedna od rijetkih koja je službeno podržana i na hrvatskom tržištu. U tom se periodu streaming opcija tvrtke Nvidia izborila pokraj daleko razvikanije Google Stadije, te je privukla respektabilan broj korisnika. Iz Nvidije su poručili kako se približavaju brojci od 10 milijuna korisnika te će samim time ponuditi nove pretplatničke opcije.

Dobra je vijest da GeForce Now i dalje ostaje besplatan za korištenje uz određene uvjete – da morate čekati svoj red na igranje ako je gužva na serveru, te da vam se igranje prekida nakon sat vremena provedenih u igri. Manje dobra vijest je ta da pretplata na GeForce Now sada praktički postaje dvostruko skuplja nego prije.

Uvodi se takozvani Priority Membership – pretplata koja donosi sve što i tzv. Founders Membership, a to je igranje do šest sati bez prekida, podrška za raytracing grafiku i DLSS te prioritetni pristup serveru. No, za razliku od Founders pretplate koja je koštala 4,99 eura, pretplata za nove korisnike, koji nikada nisu koristili GeForce Now od sada će koštati 9,99 eura mjesečno. Uvodi se također i godišnja pretplata od 99,99 eura.

Oni koji su bili pretplaćeni na GeForce Now do 17. 3. 2021., tj. imaju status Foundera, moći će i dalje imati pretplatu po cijeni od 4,99 eura, ali pod specifičnim uvjetom – da ju konstantno obnavljaju, odnosno drže aktivnom. Dogodi li se da korisnik jedan mjesec ne plati pretplatu ili ju slučajno zaboravi obnoviti, izgubit će status Foundera te će ubuduće morati plaćati dvostruko veću cijenu.

Iz Nvidije poručuju da će poskupljenje usluge popratiti i poboljšanja u kvaliteti streaminga. Otvaraju se novi serveri (pokriven je cijeli Balkan), radi se na tome da GeForce Now postane praktičniji za korištenje, a sam streaming igara što stabilniji.

Pretplatnicima se također poručuje da GeForce Now trenutno ima katalog od 800+ igara te da im je cilj svakoga tjedna dodavati oko 15 naslova, što novih što starih. Poseban fokus bit će im da osiguraju što više popularnih igara koje će na GeForce Now biti dostupne od prvoga dana (kao što je bio slučaj s Cyberpunkom 2077) te što više popularnih free-to-play igara.

Komentari (7)

  • marko1106

    18.03.2021 - 15:07

    Probao sam da vidim da li imam dovoljno brz Internet. Ostalo na tome probao jer nisam došao na red da probam

    • Zoran Žalac

      @marko1106, 18.03.2021 - 15:20

      Imaš test pod settings i tamo će ti procijeniti kakva ti je veza.

    • Rvatina22

      @marko1106, 18.03.2021 - 15:22

      Ja sam uspio ući par puta besplatno tek kad su lansirali taj GeForce Now, i probavao sam nedavno i nemoguće više, Treba se čekati 1 sat možda čak i duže.

    • Zoran Žalac

      @Rvatina22, 18.03.2021 - 15:47

      Zavisi ti to od igre. Na manje zahtjevne će ti brže uletjeti. Ja danas popodne probao Valheim (isto free acc) ušlo mi za manje od pola minute. Witchera 3 pak čekao 10 minuta pa odustao.

    • Dragan[MKD]

      @Zoran Žalac, 18.03.2021 - 16:06

      Ovisi i od regije, primjerice Nord Europe skandinavsku regiju imaš manje čekanje zbog manji broj Free usera, za razliku od regije gdje imaš veći broj free usera kao Balkan.

  • Nemanjazzz

    18.03.2021 - 15:40

    Koji je cilj da odbiju nove korisnike ili da silom zadrze stare

  • RIPAZHA

    18.03.2021 - 21:54

    Meh, imam je instaliranu na mobitelu. Nije losa, dobro za ubiti vrijeme sa mudrunnerom, ili for honor xD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?