HCL.HR

Povijesni roman The Pillars of the Earth postaje videoigra

Zoran Žalac 01.12.2014.   •   1 komentara


Popularni roman Stupovi zemlje, britanskog autora Kena Folletta, 25 godina nakon prvog izdanja adaptirat će se u videoigru. Posla se uhvatio njemački studio Daedalic Entertainment.

Nakon zapaženih avanturističkih igara Deponia, The Whispered Worlda, Memoria, A New Beginning, The Night of the Rabbit i drugih, njemački developer/izdavač Daedalic Entertainment ima novu „žrvtu“. Radi se o cijenjenom i nekad vrlo popularnom romanu The Pillars of the Earth ili po naški – Stupovi zemlje, autora Kena Folletta, iz 1989. godine. Roman koji pričom prati izgradnju katedrale u srednjem vijeku bit će tako pretvoren u klasičnu avanturu u maniri Daedalicovih prijašnjih uradaka.

Knjizi to neće biti prva adaptacija – 2010. godine snimljena je mini serija po istom predlošku – no developer i sam autor djela smatraju kako je videoigra pogodan medij za oživljavanje interesa, taman prije izlaska nove knjige u serijalu, ali i upoznavanje nove generacije čitatelja s materijalom (ipak, prošlo je već 25 godina od prve objave).

Međutim, još ćemo se načekati i na novu knjigu i na adaptaciju u obliku videoigre. Naime, The Pillars of the Earth najavljen je za daleku 2017. godinu, a trebao bi se pojaviti u verzijama za PC, PS4, XBO te iOS.

Komentari (1)

  • Me666

    01.12.2014 - 20:01

    Uživao u seriji, knjigama također, a ovo jedva čekam 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?