HCL.HR

Povratak retro budućnosti Alien: Isolationa

nebel 19.04.2014.   •   2 komentara


U namjeri dosezanja autentičnosti originalnog filmskog predloška iz 1979. godine, Alien: Isolation donosi nam prikaz retro budućnosti koja će se prigodno uklopiti u gameplay igre.

Sjećate se onog divnog razdoblja s kraja 20. stoljeća kada su futuristički SF filmovi predviđali budućnost kakvu još ni dan danas nismo dočekali? Onu budućnost u kojoj nije bilo Facebooka, Baracka Obame i free-to-play igara? E pa tom razdoblju vraća nas horor avantura Alien: Isolation svojim prikazom tzv. retro budućnosti.

Kao što smo do sada imali prilike vidjeti, igru krasi jedinstven vizualni stil koji se oslanja na autentičnost originalnog materijala, odnosno filma Alien iz 1979. godine, u kojemu je tehnologija budućnosti bila zamišljena dosta drugačijom od one kakvu koristimo danas. Nije tu bilo nikakvih ekrana na dodir ili napredne umjetne inteligencije – ono što se našlo pri ruci bilo je glomazno, nepraktično i u konačnici imalo samo jednu funkciju.

Razvojni tim Creative Assembly morao se stoga poslužiti različitim trikovima kako bi vratio takvu viziju budućnosti u današnjicu, trudeći se pritom da dizajn tehnologije uklopi u sam gameplay određenim ograničenjima koja su pogodovala atmosferi igre. Naime, tehnologija „budućnosti“ neće vas spasiti od ogromnog Aliena, već će vam dati neznatnu prednost nad njim. Na koji način – provjerite u donjem videu.

Komentari (2)

  • Artyom

    19.04.2014 - 14:20

    EPIC

  • MaliMicek

    19.04.2014 - 15:35

    Ovo se čeka! Originalni horor, originalni (Nostromo ajmo reć), originalni zvukovi, i cijela atmosfera originalnog filma iz 1979, lagani hype se puni 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?