HCL.HR

Predstavljen Shock Tactics, mješavina X-COM-a i Jagged Alliancea

Stjepan Fikter 19.04.2016.   •   2 komentara


Kombinirajući najbolje elemente iz svijeta strategija na poteze, Shock Tactics odvodi nas u svemirsku avanturu gdje bi nas po riječima developera trebao dočekati i dašak atmosfere iz Firefly serije.

shock-tactics

Kasnije ove godine, na PC-ju imat ćemo priliku slobodno vrijeme trošiti na Shock Tactics – upravo najavljenu strategiju na poteze u svemirskom okruženju. Budući da developer Point Blank Games za inspiraciju navodi X-COM i Jagged Alliance uz Firefly odakle je i došla ideja za stil svemirskog vesterna, može se reći da su postavljeni visoki ciljevi.

Iako se radnja odvija na planetu u dubokom svemiru, glavni protivnik će i dalje biti čovjek, odnosno diktatori u obliku Imperial Consortiuma. Za radnju ne možemo reći da je originalna jer ovo zasigurno nije prva igra gdje potlačeni moraju uzeti oružje u svoje ruke pri čemu se igrač nađe između dvije frakcije.

S druge strane, proceduralno generirani otvoreni svijet ostavlja nam dojam kako bi istraživanje moglo biti zabavno. Uz to, tu je i element gradnje baze po planetu kao i skupljanje alienskih artefakta pomoću kojih će napadački timovi moći postati snažna sila uz klasično razvijanje i opremanje vojnika.

Točan datum dolaska igre na naše kante nije poznat, ali barem imamo trailer s kojim možemo stvoriti prvi dojam o tome što će nas dočekati u trećem ili četvrtom kvartalu godine.

Kako vam se čini?

Komentari (2)

  • Apocalypse4987

    19.04.2016 - 12:29

    Teško da će nadmašit Xcom, al vridi odigrat.

  • tomohorvat

    19.04.2016 - 16:52

    djeluje mi nekako mlako, nadam se da se varam.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?